10 Kasım 2013 Pazar

NEFİS ELMALI TART


Malzemeler:
* 1 paket margarin (250 gr)
* 1 su bardağı toz şeker
* 2 yumurta
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
*  4 su bardağı elenmiş un

Üzerindeki Hamur İçin:
* 1 su bardağı elenmiş un

İçi İçin:
* 4 tane rendelenmiş elma
* 2 tatlı kaşığı tarçın
* 1 avuç dövülmüş ceviz



Üzeri İçin:
* 1 su bardağı pudra şekeri



Yapılışı: Margarini tava içinde kaynatmadan eritin ve soğutun, geniş bir kabın içinde yumurta ve şekeri çırpın
içine sıra ile yağı unu ve diğer malzemeleri koyun kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.yoğurduğunuz hamurun 3/2 sini alın yağladığınız tart kalıbına iyice yayın başka bir tarafta rendelenmiş elmayı,tarçını ve cevizi karıştırın bu karışımı hamurun üzerine bolca koyun, elinizdeki diğer hamura bolca un koyun ve yoğurun hamur kum(bulgur) gibi olana kadar un koyun, elde edilen bu hamuru elma rendesinin üzerine yayın
180 derecede ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişirin, pişen tart soğuduktan sonra üzerine bolca pudra şekeri eleyin ve servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun...

NOT:
* Elmalı tart çok lezzetli kolay bir tatlıdır.
* En önemli püf noktası hamuru ayırmak ve hamurun birine bolca un koymaktır.
* Elmalar çiğden konulması besleyici değerini artırıyor.
* Pudra şekerini tart soğuduktan sonra üzerine çay süzgeci ile eleyin.
* Kurabiye yapmanın pük noktaları için Tık tık..

ADAM ADAMDIR OLMASA DA, PULU; EŞEK EŞEKTİR, ATLASTAN  OLSA DA ÇULU.

1 yorum:

Handanın Tarifleri dedi ki...

of gece gece elinize sağlık kalkıp tart yapasım geldi...