8 Kasım 2013 Cuma

TUZLU KURABİYELER YAPMANIN KOLAYLIKLARI (PÜFLERİ)



PÜF NOKTALARI:

*Tuzlu kurabiye yaparken unun mutlaka eleyin.
* İçine koyulacak malzemelerin hepsinin oda sıcaklığında olmalıdır.
* Yumurtalar taze olmalıdır.
* Yoğurt ekşi olmamalıdır.
* Sıvı yağ veya margarin tercih edebilirsiniz.
* Karbonat veya kabartma tozunu mutlaka eleyin
* Karbonat koyacağınız zaman üzerine birkaç damla limon sıkın.
* Çok katı yoğurt ölçünüzü değiştirebilir.
* Tuzu mutlaka sıvıların içine veya una karıştırın.
* Yumurtaların çok çırpılmasına gerek yoktur.
* Malzemeler iyice karıştırılmalıdır.
* Peynir koyacağınız tuzlu hamura ayrıca tuzu az koyun veya koymayın.
* Hamur iyice özlenene kadar yoğurun.
*Her çeşit kurabiye veya hamur işinde yoğurmak çok önemlidir.
* Hamur yapılınca mutlaka buzdolabında 1 saat dinlendirin.
* Tuzlulara koyacağınız yumurtaların birinin akını veya sarısını üzeri için ayırın.
* Tuzluların üzeri susam, çörek otu, pul biber ve yumurta ile süslenir.
* Fırın 180 dereceye ayarlanıp pişirilmelidir.
* Tuzlu kurabiyelerin pişirimi daha kolaydır.
* 35-40 dakikada genellikle pişer.
* Herkes fırınını tanırsa, pişirme daha iyi olur.
*Fırınınızın derecelerini ve pişirme ayarlarını mutlaka öğrenin.
* Fırından çıkan tuzlu kurabiyeleri soğuması için bekletin sonra servis yapın.
* Tuzlu kurabiyeler cam kavanoz veya teneke kutularda saklanmalıdır.
* Tuzlu kurabiyeler, tatlı kurabiyelere göre daha geç bayatlar.
* Tuzlu kurabiyelere mahlep katarsak dahada geç bayatlar..
* Tuzlu kurabiye hamuruna birkaç damla limon veya sirke konulursa kıyır kıyır olur.
* Tuzlu kurabiye yaparken yağ biraz bol tutulursa daha gevrek olur.
* Bayatlayan kurabiyeler ufalanır bayat ekmeklere katılıp hamur yapılabilir.
* Tuzlu kurabiye çeşitleri de çok fazladır.


KÖPEKLERİN DOSTLUĞU LEŞİN BAŞINA KADARDIR



Hiç yorum yok: