30 Kasım 2013 Cumartesi

LEZZETLİ YEMEK YAPMANIN PÜF NOKTALARI



LEZZETLİ YEMEK YAPMANIN PÜF NOKTALARI:

* Yemek yapmak bir sanattır.
* Lezzetli yemek yapmak ayrı bir sanattır.
* Yaptıklarınızı sunmakta ayrı bir sanattır.
* Yemek yapmadan önce malzemelerinizi tamamlamanız gerekir.
* Öncelikle malzemelerin temiz ve hijyenik olmalıdır.
* Malzemeler düzgün soyulmalı ve doğranmalıdır.
* Tuz ve baharat çeşitleri yanınızda olmalıdır.
* Koyacağınız yağa karar vermelisiniz.
* Her yemeğe değişik yağ yakışır.
* Tuzlu suda bekletilecek malzemeleri önceden ayarlayın.
* Suda bekletilen malzemelerin sularının iyice süzülmesi gerekir.
* Kağıt havlu ile sularını alabilirsiniz.
* Akşamdan su bekletilecek, malzemeleri akşamdan su da bekletin.
* Pişirmeden önce bir taşım kaynatılacak malzemeleri kaynatın.
* Yemekler pişmesine göre çeşitlenir.
* Çiğden yapılan yemekler, kavurarak yapılan yemekler,kızartılarak yapılan yemekler gibidir.

* Yemeklerde kullanılacak soğanı bıçak ile incecik doğrayın.
* Sulu yemeklere soğanı bıçak ile doğrayın.
* Rende yapılan soğanlar her yemek için geçerli değildir.
* Makinede kıyılmış soğanların acısı çıkar, yemeğin lezzetini bozar.
* Yağın içinde soğanı iyice kavurun.
* İyi kavrulan soğanlı yemekler daha lezzetli olur.
* Bazı yemeklerin bütün malzemeyi çiğden pişirilir.
* Bu tür yemeklerde tuzu önce koymalısınız.
* Önce koyulan tuz yemeğin salacağı suyu gösterir.
* Yemeğe suyu ona göre ilave ederseniz.
* Yemeklerin çoğuna sıcak su ilave edilmelidir.
* Yemeğe su koyarken malzemeleri iki parmak geçmelidir.
* Su az gelirse mutlaka sıcak su ve az az ilave edilmelidir.
* Yemeğe tuzu yemek pişmesine yakın koyun.
* Tuz ve baharatları az koyun sonradan ilave edebilirsiniz.
* Tuzu fazla kaçmış yemeklere 1 tane soyulmuş patates koyun tuzunu alır.
* Et su tabletleri ekleyecekseniz tuzu az koyun.
* Etli yemeklere koyacağınız etleri yemeğin cinsine göre önceden pişirin.
* Kaynattığınız etlerin köpüklerini kaşıkla alarak atın.
* Yemeklere koyacağınız kaşarı en son ilave edin.
* Krema veya süt koyacağınız yemeğe bu malzemeleri en son koyun ve bir iki taşım kaynatın.
* Koyacağınız terbiyeleri yemeğin ısına yakın bir ısıya getirerek ilave edin.
* Yoğurt koyacağınız yemeklerde yoğurdu iyice çırpın.
* Yoğurdu yemeğe ekledikten sonra bir taşım kaynatın,
* Daha fazla kaynatırsanız yemeğinizin suyu kesik kesik olur.
* Ocağınızı, fırınınızı,ızgaranızı iyi tanımalısınız.
* Yemekler ocakta kaynayana kadar harlı ateş daha sonra kısık ateşte pişmelidir.
* Fırın yemeklerinde fırın önceden ısıtılmalıdır.
* Izgara ve tavalarda önceden çok iyi ısıtılmalıdır.
* Yemeğin ağzı çok sık açılmamalıdır.
* Yemek fazla karıştırılmamalıdır.
* Tencere cinsine göre kaşık kullanılmalıdır.
* Bütün yemekler için ben tahta kaşık öneririm.
* Baklagilleri bir taşım haşlayarak suyunu dökerek pişirebilirsiniz.
* Ben geceden ıslıyorum ayrıca haşlamıyorum.
* Baklagilleri ılık tuzlu suda ıslatmayı ihmal etmeyin.
* Kızartılarak yapılan yemeklerde kızartılan malzemeleri kağıt havluda bekletirseniz yağını azaltırsınız.
* Kızartılarak yapılan yemeklere bence ilave yağ koymayın.
* Yemek pişerken temiz bir kaşıkla tadına bakmayı unutmayın.
* Ben parmağımı batırarak tadına bakarım.
*Bol sulu yemekler lezzetli olmaz.
* Yemeğin suyu kararında olmalıdır.
* Yemeğin başından çok uzaklaşmayın.
* Yemek kontrol edilmelidir.
* Yemekler biraz dinlenmeden servis yapılmamalıdır.
*Başka Püf noktaları İçin Tık.Tık..

ALLAH VERİNCE KİMİN KIZI, KİMİN OĞLU DEMEZ.


Hiç yorum yok: