12 Kasım 2013 Salı

CİN BABA TATLISI


Malzemeler:
* 3 su bardağı elenmiş beyaz un
* 2/3 çorba kaşığı kuru maya veya yarın paket yaş maya
* Bir buçuk su bardağı ılık su
* 4 tane yumurta
* 2 yemek kaşığı silme toz şeker
* 1 paket toz vanilya
* Bir çimdik tuz
* 150 gr. margarin.(eritilmiş)

Şerbeti İçin:
* 3 su bardağı toz şeker
* 3,5 su bardağı su
* 7-8 damla limon su



Süslemek İçin:
* Hazır krema
* Hazır Kaymak
* Sütle yapılmış krem şanti
* Karemel sos
* Çikolata sosu
* Hindistan cevizi
* Fıstık parçaları
* File badem


Yapılışı: Cin baba tatlısını yapmak için önce ılık su içinde mayayı eritin unun ortasını çukur yapın malzemeyi dökün,başka yerde şekerle yumurtayı çırpın, içine margarini,tuzu,vanilyayı koyun karıştırın bu karışımı una ilave edin yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurun, kalıplara yarısını dolduracak şekilde boşaltın mayalanması için bekleyin, mayalanan cin babaları kalıplara dökün 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dk. pişirin, geniş bir tencerede şerbeti kaynatın, pişen ve soğuyan cin babaları şerbetin içine atın ve ters yüz yapın yeterince şerbette şişen cin babaları şerbetten alın ve soğutun üzerini süsleyin servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Cin baba tatlısını yapmak kolay ve lezzetlidir.
* İsteyen hazır alıp üzerindeki tarife göre yapabilir.
* Şeker miktarı size kalmıştır.
* Ben muffin kalıpları ile yaptım.
* Özel şambaba kalıpları mevcut.
* Kalıp içinde hamurun mayalanmasını bekleyin.
* Şerbet sıcak şambabalar soğuk olsun.
* Üzerini istediğiniz malzeme ile süsleyebilirsiniz.
* Şerbet içinde mutlaka şişince ters yüz yapın.
* Ters yüz yaparken dikkatli çevirin.
* Ben cin babaları hazır alarak yaptım.
* Şam baba tatlısının küçüklerine Cin baba demişler.
* Şam baba tatlısı için Tık.tık..
* Cin baba paketinin üzerindeki tarife göre yaptım..


BEKLE YÜK DİBİNİ, BULURSUN OCAK BAŞINI.


2 yorum:

Cafeportakal Bahar Özçelik Erdoğan dedi ki...

nefis görünüyor ellerinize sağlık
afiyetle

neseersoy dedi ki...

ellerinize sağlık , sunum ne kadar güzel :-) , sevgilerimle