13 Kasım 2013 Çarşamba

ŞEFTALİ KEBABI (KIBRIS YÖRESİ)


Malzemeler:
* 1 adet kuzu gömleği (akşamdan su içinde bekletilecek)

Köfte İçin :
* 300 gr köftelik dana kıyma
* 1 tane rendelenmiş kuru soğan
* Tuz,karabiber, kimyon
* 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz


Süslemek İçin:
* 1-2 adet domates
* 1-2 adet yeşil biber


Yapılışı: Akşamdan su içinde bekletilen kuzu gömleği el ölçüsüne göre parçalara kesin, başka bir kap içinde köfte malzemelerini yoğurarak köfte yapın, kestiğiniz gömlek parçalarına bir köfte koyun ve yaprak sarması gibi kenarlarını içe kıvırarak sarın , bütün malzemeyi aynı şekilde sarın, fırının ızgara bölümünde veya mangalda iyice kızarana kadar ızgara yapın.Sıcak sıcak süsleyerek servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun...


NOT:
* Bu yemek Şef Ali tarafından bulunup yapılmıştır.
* Yıllar sonra şef Ali birleşerek şeftali kebabı olmuş
* Ciğer gömleğini kasabınızdan temin etmelisiniz.
*İsteyen köfteler çöp şişe geçirip gömleğe sarın.
* Mangalda daha lezzetli oluyor.
* Ben fırınlı ızgarada yaptım.

* Köftenin baharat ve tuz miktarları size kalmıştır.
* İsteyen daha fazla soğan rendeler.
* Izgarada çok iyi kızarmasını sağlayın.
* Fırında ızgara yapıyorsanız ızgaranın altına mutlaka akan yağlar için bir tepsi koyun.
* İyi kızarmayan gömlek sert olabilir.

* Maydanoz ve yeşillik çeşitlerini artırabilirsiniz.
*İsteyen köfteye sarımsak ilave edebilir.
* Çok lezzetli ve güzel bir yemektir.
* Daha çok Kıbrıs yöresinde yapılmaktadır.
* Şeftali kebabın hikayesini Harbiyiyorum.com da bulabilirsiniz Tık.Tık.


HERKES AYNI DİLDE GÜLER..


4 yorum:

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

muhteşem görünüyor.. ben de şeftali ile kebabın ne alakası var diyorum..ismini de kolay kolay unutmama artık...

papatyaninguncesi dedi ki...

çok güzel görünüyor.ellerinize sağlık

neseersoy dedi ki...

Kıbrıs'ta hem de epey ünlü bir kebapçıda yemiştim , orada yediğimin rengi epey koyuydu ve lezzetini pek beğenmemiştim , ama sizinkinin albenisi çok fazla , denesem fena olmaz sanırım :-) ellerinize sağlık , sevgiler .

Harbiyiyorum.com dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok başarılı görünüyorlar. Eylül ayında Kıbrıs/Girne ziyaretimde tanıştım ve hakkında yazdım. Kıbrıs'taki hikayesini de benden dinleyin.
http://harbiyiyorum.com/index.php/girnede-seftali-kebabi-sef-ali-kebap-nerede-yenir-niazis-niazinin-yeri-girne-kuzey-kibris/