Malzemeler:
* 2 parça kuşbaşı doğranmış somon balığı
* 1 tane piyazlık doğranmış kuru soğan
* 4-5 diş soyulmuş sarımsak,
* 1 tane halka doğranmış kırmızı biber
* 2-3 tane orta incelikte doğranmış yeşil biber
* 1 tane kabukları soyulmuş irice doğranmış domates
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1/2 tane kabukları ile dilimlenmiş limon
* İnce kıyılmış 10 dal dereotu
* 10-15 tane karabiber
* Tuz,karabiber pul biber
Yapılışı: Soğanı kapaklı geniş bir tavada zeytinyağda pembeleşene kadar kavurun, üzerine biber çeşitlerini atın kavurmaya devam edin, balıkları ilave edin kavurun, baharatları,tane karabiberleri ve tuzu ekleyin, domatesleri koyun devamlı karıştırarak kavurun,kapağını kapatın 10 dk. pişirin kapağını açın tekrar 10 dk. suyunu çekene kadar kavurun, üzerine dereotunu serpin sıcak sıcak servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Somon yağlı bir balıktır.
*Genellikle yağsız yapılır.
* Ekmek banmak isterseniz mutlaka deneyin.
* Yağ miktarı,baharat ve tuz miktarları size kalmıştır.
* İsteyen kavurmadan bütün malzemeyi birden pişirebilir.
* Sebzeli olması somonu daha zenginleştiriyor.
* İsteyen havuç,patates koyabilir.
Ben yemeğe doyamadım,şiddetle tavsiye edilir.
PARANI KOYNUNA, KARINI KARDEŞİNE EMANET ET
1 yorum:
Web Tasarımı çok kaliteli bi paylaşım olmuş ellerinize sağlık
Yorum Gönder