5 Kasım 2013 Salı

LOKUMLU VE DAMLA SAKIZLI KURABİYE


Malzemeler:
* 125 gr tereyağ
* 1 yumurta
* 1 su bardağı yoğurt
* 2 yemek kaşığı pudra şekeri
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* Aldığı kadar elenmiş un

İçi İçin:
* 15-20 tane damla sakızlı lokum

Üzeri İçin:
* Bolca pudra şekeri

Yapılışı: Tereyağını eritin biraz ılıyınca içine yumurta ve pudra şekerini hafif çırparak karıştırın, una kabartma tozunu, vanilyayı koyun,eleyerek yumurtalı karışıma  ilave edin ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un ilave edin ve iyice yoğurun, yoğurduğunuz hamuru streçe sarın buzdolabında 30 dk. dinlendirin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın elinizde biraz açın içine bir veya iki tane damla sakızlı lokum koyun elinizde yuvarlayarak şekil verin, yağlı kağıt sarılmış fırın tepsisine dizin,170 derecede ısıtılmış fırında hafif pembe olana kadar pişirin, biraz soğuduktan sonra üzerini ve her tarafını pudra şekerine bulayın ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...

PÜFLER:
* Lokumlu damla sakızlı kurabiyenin tadına doyum olmuyor.
* Miktarları yarıya indirerek yapabilirsiniz.
* Hamurunuzu çok iyi pürüz yoğurun.
* Hamuru mutlaka dolapta dinlendirin
* Damla sakızlı lokum yoksa hamuruna dövülmüş damla sakızı ekleyebilir.
* Lokum çeşidi size kalmıştır.
* Kurabiye yapmanın püf noktaları için Tık tık..

ALTIN ATEŞTE, İNSAN MİHNETTE BELLİ OLUR


.

3 yorum:

Güloanne mutfakta dedi ki...

Canım ellerine sağlık nefis görünüyor hep aklımın bir köşesinde olan bir tarif

Unknown dedi ki...

tam benlik bir kurabiye olmuş bu ellerinize sağlık.

María José Andreu Granados dedi ki...

que bollo tan delicioso, esponjoso y el relleno muy bueno.
un saludo
feliz dia