Malzemeler:
* 3-4 tane hazır yufka
İç Malzemesi:
* Zeytinyağı
İç Malzemesi:
* Soğanla kavrulmuş ıspanak
Yapılışı: Bir yufka bir tezgah üzerine tamamen yayılır. Üzerine elimizle veya fırça ile bolca zeytinyağı sürülür. Yufka 6 eşit üçgene bıçakla bölünür. Her üçgenin içine kavrulmuş ıspanak koyup incecik sarıp gül böreği şekli verilip yağlanmış tepsiye dizilir.Diğer yufkalar da aynı şekilde sarılır. Üzerine sadece zeytinyağı sürüp fırında 200 derecede iyice kızarana kadar pişirilir. Sıcak sıcak servis yapılır.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Hem çok kolay hem de çıtır çıtır bir börek.
* Böreğin püf noktası zeytinyağı
* İç malzemesi istenilen şekilde değiştirilebilir.
* Maydanozlu peynir, kavrulmuş kıymalı,patatesli kıyma,pırasalı yapabilirsiniz.
* Siz üçgen sayısını çoğaltabilirsiniz. Börekler daha küçük olur.
* Börekleri sararken ince ve sıkıca sarın.
* Üzerine sadece zeytinyağı sürülür.
AÇIK YERDE TEPECİK KENDİNİ DAĞ SANIRMIŞ
4 yorum:
Nasılda güzel olur,sıcak sıcak çıtır börek..Hiç dayanamam.Ellerinize sağlık..
yufkanın en pratik ve lezzetli hali ellerine sağlık sevgiler
oh mııs yanınada bir demlik çay :)eline sağlık canım :)
Nefiss gözüküyor, elinize sağlık... :)
Yorum Gönder