Malzemeler:
* Bir tepsiyi dolduracak kadar hazır silor
* Bir kase iri dövülmüş ceviz
* 1-2 yemek kaşığı kızgın tereyağ
Şerbeti İçin:
* 2 su bardağı toz şeker
* 3 su bardağı su
* 2-3 damla limon suyu
Yapılışı: Hazır silorları bir tepsiye dizin, üzerine kızgın tereyağ dökün başka bir tarafta kaynatılan ve ılıtılan şerbeti dökün üzerine bol ceviz dökün ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Silor,ziron,sırın,siron gibi isimleri vardır.
* Siron artık her markette bulabileceğiniz hazır mantı gibi satılıyor.
* Genellikle Karadeniz bölgesine ait bir yemektir.
* Yufkalar çiğden rulo yapılır ince ince kesilir fırında pişirilir.
* Soğuyan silorlar kış için saklanır.
* Lezzetli ve güzel bir gıdadır.
* Mantı gibi yoğurtlusu da çok lezzetli oluyor.
* Tatlı olarak yapılan siloru isteyen kaymakla ,krem şanti ile servis yapabilir.
* Gerçek şekli yukarıdaki gibidir.
NEREDE SOYUNURSAN ORADA GİYİNİRSİN.
5 yorum:
Tatlısını duymadım.Sinop'ta ıslama denir. Ceviz ve tavuk ile yapılır.Fırında pişirildikten sonra et suyu konur.Üzerine ceviz ve haşlanmış tavuk .En üstüne de kırmızı biberli tereyağ.
Merhaba. Blogger yemek sitenizi inceledım çok güzel olmuş. Sizden bir ricam var, sitenizin linkini kendi siteme yayınlayacağım.Sizde benin aşağıdaki sitelerimi sitenizde trafik alış verişi için yayınlarsanız memnun olurum. Şimdiden teşekkür ediyorum.
Sitelerim :
1. http://kadirustayemektarifleri.blogspot.com/
2. http://fofotara.blogspot.com/
silor markette satılıyor demek hangi marketlerde var söylerseniz bizde tarifinizi deneyebiliriz.elinize sağlık
Merhabalar Burçin hanım Bursa'da marketlerde sanırım Karadeniz yöresinde de vardır. İntetrnette satışı var mı? bilmiyorum.
Merhabalar parıldayan çiçek; yoğurtlu ve tavuklu da yapılıyor. Bu da tatlısı,sevgiler,teşekkürlerr..
Yorum Gönder