11 Haziran 2014 Çarşamba

YELPAZE ŞEKLİNDE MAYASIZ POĞAÇANIN YAPILIŞI


Malzemeler:

Hamur Malzemeleri:
* 125 gr tereyağ veya margarin ( oda sıcaklığında yumuşamış)
* 1/2 (yarım çay bardağı) çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağ
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 paket kabartma tozu
* 1 talı kaşığı tuz
* 1 yumurta
* 3,5 su bardağı elenmiş un

Üzeri İçin:
* Susam ve çörek oyu
* Çırpılmış 1 yumurta sarısı

İç Malzemesi:
* 1 kase beyaz peynir
* 1 avuç kıyılmış maydanoz
* Biraz kıyılmış dereotu ( isteğe bağlı)
* 1 yumurtanın beyazı


HamurunYapılışı: Hamur malzemelerinden sıvı malzemeleri geniş bir kapta karıştırın karışıma yavaş yavaş elenmiş unu,tuzu ve kabartma tozunu ilave edin karıştırın ve yoğurun dinlenmesi için 30 dk. üzerini kapatarak bekletin.

Poğaçanın Yapılışı:

* Hamurdan küçük bezeler alın oklava ile küçük küçük açın

* Açılan her küçük parçayı şekil vermek için bekletin


* Bıçak ile ucunu küçük küçük kesin

* Keserken sadece ucunu kesin

*Kesilmeyen bölüme peynir karışımını koyun ve rulo haline getirin ve uçlarından hafif kıvırın

* Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün
*

* Çörek otu ve susam serpin

* 180 derecede ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişirin.

* Fırında yaklaşık olarak 30-35 dk.da pişer.

* Fırından çıkan poğaçaları servis yapın.
* Afiyet Şeker Olsun.


İP İNCELDİĞİ YERDEN KOPAR

4 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Çok şık olmuş bu poaçalar,ellerinize sağlık..

mutfagabuyrun dedi ki...

kıyır kıyır çok güzel görünüyor.ellerinize sağlık.sevgiler.

tatlı sefam dedi ki...

lezzetlı bır poğaca olmus bellı elıne sağlık

Zeynep akmeşe dedi ki...

Mayasız poğaça düşünmek çok zor. Hayallerimin ötesi. Elinize sağlık.