Malzemeler:
* İstediğiniz kadar semiz otu
* 1 tane piyazlık doğranmış soğan
* 1 avuç dolmalık fıstık veya badem
* 1 fincan susam
* 1 avuç iri kıyılmış ceviz içi
* Tuz,pul biber
* 2 yemek kaşığı zeytinyağ
* 1 çay kaşığı nar ekşisi
Yapılışı:
* Dolmalık fıstıkları yanmaz bir tavada kavurun ve başka bir tabağa alın
* Aynı tavaya yağı koyun ve soğanları 5 dk. iyice kavurun
* Soğanlara susamları ekleyin ve kavurun
* Bütün malzemelerin miktarlarını kendinize göre ayarlayın.
* Kendi damak tadına göre ayarlayın
* Cevizleri ekleyin ve kavurmaya devam edin
* Ocağın altını kapatın
* Semiz otlarını tavanın içine koyun ve karıştırın
* Tuz ve baharatları ekleyin
* Nar ekşisini dökün
* Yağı az ise üzerine biraz daha zeytinyağ dökün
* Hemen servis yapın
* Afiyet Olsun.
EĞİLEN BAŞ KESİLMEZ.

1 yorum:
semizotunun her halini çok severim, ellerinize sağlık.
Yorum Gönder