26 Haziran 2014 Perşembe

KIZARTMA NASIL YAPILIR RESİMLERLE TARİFİ


Malzemeler:
* Kızartma tenceresi , tava veya fritöz
* Kızartma tenceresi için Kapak
* Bol zeytinyağı veya sıvı yağ
* Patlıcan
* Kabak
* Patates
* Çeşitli biberler
* Tuz

Sosu İçin:
* 2-3 tane rendelenmiş domates
* 4-5 diş dövülmüş sarımsak
* İsteğe bağlı biraz domates salça
* Tuz

Yapılışı:
* Öncelikle bütün malzemeleri yıkayın
* Patlıcanları istediğiniz şekilde doğrayın
* Doğranan sebzeler aynı boyda olması gerekir.
* Küçüklü büyüklü olursa kızarma süresi farklı olur.
* Yıkanan patlıcanları tuzlu şekerli su da 30 dk. bekletin
* Patatesleri doğrayın ve 30 dk.su da bekletin
* Çıkarın kurulayın ve tuzlayın
* Sebzeleri mutlaka soğuk suda bekletin
* Yıkadığınız sebzeleri mutlaka kağıt havlu üzerinde iyice kurulayın
* Kurulama kızartma için çok önemlidir.

* Patlıcanları tuzlu sudan çıkarın ve süzdürün

* Kağıt havlu üzerinde kurulayın

* Kızartma tenceresini veya tavanızı ocağa koyun
* Tava olarak teflon, bakır veya alüminyum kaplar kızartma için daha uygundur.
* İçine bolca yağ koyun
* Kızartma yaparken yağın kalitesi çok önemlidir.
* Kızartma yağı kızartılırken sebzelere kendi tadını vermemelidir.
* Ocağın altını yakın en az 6-7 dk. yağın kızmasını bekleyin
* Yağın kızdığını içine küçük bir parça ekmek atın ekmek 1 dk. içinde kızarır sa kızartmaya başlayın
* Kurulan sebzeleri sırayla kızartmaya başlayın
* Kızartma kabınızı çok fazla sebze koymayın
* Sebzeler kabın içinde geniş geniş durmalıdır.
* İlk önce patatesleri kızartmaya başlayın
* Yağ mutlaka sebzelerin üzerini bir parmak geçmelidir.
* Bol ve kızgın yağ sebzeleri daha iyi kızartır.
* Ara sıra karıştırmayı unutmayın
* Kızarttığınız patatesler iyice kızarınca kağıt havlu üzerine çıkarın.
* İyi kızartma yapmak sabır ister.

* Biberleri istediğiniz şekilde doğrayın
* Çok iyi kurulayın kızartırken mutlaka kapak kapatın
* Biberler kızarırken çok sıçrar

* Kızartılan sebzelerin daha lezzetli olması için kurulama işleminden sonra tuzlayın.

* Kızartılan sebzeler kağıt havlu üzerinde yağını çektirin

* Kızartılan malzemeleri ister sosla ister sade tüketin

* Kırmızı yağ biberi kızartması çok lezzetli olur.

* Fritözde kızartma yapmak daha kolaydır.

* Sos yapmak isterseniz domatesleri ister rendeleyin ister robotta kıyın


* Bir tavaya koyun içine biraz salça koyun
* Kaynamaya başlayınca sarımsak ilave edin
* Sarımsak koyun ve ocağın altını kapatın

* Sosu kızartmaya hemen ilave etmeyin
* Servis sırasında dökün
* Tuz miktarı size bağlıdır.
* İsteyen sosa yağ ilave edebilir.
* Ben ilave etmiyorum

* Soslu bekleyen kızartmalar daha lezzetlenir.
* Soslu bekletecekseniz patatesleri koymayın yumuşar.

* Servis sırasında sarımsaklı yoğurt  ilave edin
* Afiyet Olsun..


ELİN KAZANI İLE AŞ KAYNAMAZ.

2 yorum:

emir kokusu dedi ki...

asla hayır diyemediğim bir yemek :)
ellerine sağlık

Kelebek Etkisi dedi ki...

ne kadar detaylı anlatmışsın mutfak batıyor diye ben çok fazla yapmıyorum ama çok leziz oluyor ellerine sağlık