* Börek İçin:
* 1 paket baklavalık yufka ( yarısını kullanabilirsiniz)
İç Sosu İçin:
* 1,5 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek)
İçi İçin:
* İstediğiniz bir malzeme ( peynir, patates, kıyma, pırasa, ıspanak gibi)
Üzeri İçin:
* Yumurta sarısı
* Susam
Yapılışı: Baklava yufkasını tezgaha yayın
* Sos malzemesini geniş bir kasede çırpın
* Tezgaha yaydığınız baklava yufkasının üzerine bolca sürün
* Aynı işlemi birkaç kat yufka ile yapın
* Ben 3 kat yufka ile yaptım, (yufka katını artırabilirsiniz)
* Hazırlanan harçtan yufkanın en ucuna koyun
* Yada bütün yufkaya parça parça koyun
* Yufkanın kenarlarını kıvırın
* Yufkayı çok sıkı olmayacak şekilde rulo yaparak sarın
* Yağlanmış fırın tepsisine dizin
* Bütün yufkaları aynı şekilde satın
* Dizilen rulo böreklerin üzerine fırça ile yumurta sarısı sürün
* Bolca susam serpin
* 30-35 dk. da sıcak fırında pişer
* Her fırının pişirme süresi değişebilir.
* Pişen böreği fırından çıkarın 10 dk. dinlendirin.
*Dilim dilim yaparak servis yapın
* Afiyet Olsun..
SİNEK KÜÇÜKTÜR MİDE BULANDIRIR.,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder