1 Haziran 2014 Pazar

BAKLAVA YUFKASINDAN TEPSİDE RULO BÖREK TARİFİ VE YAPILIŞI


Malzemeler:

* Börek İçin:
* 1 paket baklavalık yufka ( yarısını kullanabilirsiniz)

İç Sosu İçin:
* 1,5 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek)

İçi İçin:
* İstediğiniz bir malzeme ( peynir, patates, kıyma, pırasa, ıspanak gibi)

Üzeri İçin:
* Yumurta sarısı
* Susam

Yapılışı: Baklava yufkasını tezgaha yayın 
* Sos malzemesini geniş bir kasede çırpın



* Tezgaha yaydığınız baklava yufkasının üzerine bolca sürün
* Aynı işlemi birkaç kat yufka ile yapın
* Ben 3 kat yufka ile yaptım, (yufka katını artırabilirsiniz)

* Hazırlanan harçtan yufkanın en ucuna koyun
* Yada bütün yufkaya parça parça koyun
* Yufkanın kenarlarını kıvırın

* Yufkayı çok sıkı olmayacak şekilde rulo yaparak sarın
* Yağlanmış fırın tepsisine dizin
* Bütün yufkaları aynı şekilde satın

* Dizilen rulo böreklerin üzerine fırça ile yumurta sarısı sürün
* Bolca susam serpin


* 180 derecede ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişirin
* 30-35 dk. da sıcak fırında pişer
* Her fırının pişirme süresi değişebilir.

* Pişen böreği fırından çıkarın 10 dk. dinlendirin.

*Dilim dilim yaparak servis yapın
* Afiyet Olsun..

SİNEK KÜÇÜKTÜR MİDE BULANDIRIR.,

 

Hiç yorum yok: