* Malzemeler:
* 10 tane kuru yufka ( Marketlerde ve pazarlarda var)
* 3 yemek kaşığı tereyağ
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* Büyük bir kase dövülmüş ceviz veya fındık
Şerbeti İçin:
* 6 su bardağı su
* 6 su bardağı toz şeker
* 1-2 damla limon suyu
Yapılışı:
* Büyük bir tencereye şerbet için şeker ve su koyun 30 dk. kaynatın
* Kaynayınca limon suyu koyun
* 2 dk. daha kaynatın
* Şerbeti soğumaya bırakın
* Fırın tepsisini tezgaha koyun
* Sıvı yağ ile bolca yağlayın
* Kuru yufkaları paketinden çıkarın
* Kuru yufkaları ikiye kırın
* Ne çok ne de az ıslatın
* Yağlanmış tepsiye dizmeye başlayın
* Elinizle fazla bastırmadan düzenleyin
* 2-3 kat olacak şekilde dizin
* Yağı tencere içinde eritin
* Zeytinyağını ilave edin
* Kızgın yağdan ıslanmış dizilmiş yufkanın üzerine 2 kaşık yayarak dökün
* Yağı ocakta kızdırın
* Ara katlara 3 kere dövülmüş ceviz veya fındığı bolca dökün
* Bu işlemi bütün yufkalar bitene kadar devam edin
* Ramazanlarda çok sık yapılır.
* Üzerine bolca yağ dökün
* Yağı çok iyi ayarlayın ki en üst kata kalsın.
* Yağ miktarını kendiniz ayarlayabilirsiniz
* Böreği keskin bir bıçakla dörde kesin
* Artı işareti gibi kesin
* 180 derecede ısıtılmış fırına koyun
* 30-35 dk.da alt üst kızarana kadar pişirin
* Fırından çıkan börek sıcak ise şerbet soğuk olmalıdır.
* Şeker miktarını kendiniz ayarlayabilirsiniz.
* İsteyen dondurma ile ikram edebilirsiniz.
* Dilim dilim servis yapın
* Afiyet Olsun..
KAZMA ELİN KUYUSUNU, KAZARLAR KUYUNU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder