Malzemeler:
Hamur Malzemeleri:
* 125 gr tereyağ veya margarin ( oda sıcaklığında yumuşamış)
* 1/2 (yarım çay bardağı) çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağ
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 paket kabartma tozu
* 1 talı kaşığı tuz
* 1 yumurta
* 3,5 su bardağı elenmiş un
Üzeri İçin:
* Susam ve çörek oyu
* Çırpılmış 1 yumurta sarısı
İç Malzemesi:
* 1 kase beyaz peynir
* 1 avuç kıyılmış maydanoz
* Biraz kıyılmış dereotu ( isteğe bağlı)
* 1 yumurtanın beyazı
HamurunYapılışı: Hamur malzemelerinden sıvı malzemeleri geniş bir kapta karıştırın karışıma yavaş yavaş elenmiş unu,tuzu ve kabartma tozunu ilave edin karıştırın ve yoğurun dinlenmesi için 30 dk. üzerini kapatarak bekletin.
Poğaçanın Yapılışı:
* Hamurdan küçük bezeler alın oklava ile küçük küçük açın
* Açılan her küçük parçayı şekil vermek için bekletin
* Bıçak ile ucunu küçük küçük kesin
* Keserken sadece ucunu kesin
*Kesilmeyen bölüme peynir karışımını koyun ve rulo haline getirin ve uçlarından hafif kıvırın
* Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün
*
* Çörek otu ve susam serpin
* Fırında yaklaşık olarak 30-35 dk.da pişer.
* Fırından çıkan poğaçaları servis yapın.
* Afiyet Şeker Olsun.
İP İNCELDİĞİ YERDEN KOPAR
4 yorum:
Çok şık olmuş bu poaçalar,ellerinize sağlık..
kıyır kıyır çok güzel görünüyor.ellerinize sağlık.sevgiler.
lezzetlı bır poğaca olmus bellı elıne sağlık
Mayasız poğaça düşünmek çok zor. Hayallerimin ötesi. Elinize sağlık.
Yorum Gönder