21 Haziran 2014 Cumartesi

RAMAZAN İÇİN TADINA DOYAMIYACAĞINIZ KÖY YUFKASINDAN HAVUZ BÖREK YAPIMI VE TARİFİ



Malzemeler:
* 2 tane köy yufkası veya ramazan yufkası ( kuru yufka)
* Kızartmak için sıvı yağ
* Tava

 İç Malzemesi:
* İstediğiniz pişmiş iç malzemesi kullanabilirsiniz
* Ben Patlıcanlı, peynirli ve tahinli yaptım
* Tavuklu, kıymalı, patatesli, ıspanaklı, pırasalı gibi içler kullanabilirsiniz

Üzeri İçin:
* 1 kase rendelenmiş kaşar
* 5-6 dal maydanoz

Yapılışı:
* Kuru yufkayı su altında ıslatın

* Islanmış yufkayı biraz bekletin yumuşasın
* Tezgaha yayın büyük yufka ise ikiye ayırın
* Küçük ise tek kullanın


* İkiye kesilen yufkayı daha önce yaptığım havuzlu börek gibi sarın

* Yufkayı sararken içine hiç bir şey koymuyorsunuz

* Havuz şekli verin


* Tavayı ocağa koyun ve kızdırın

* Yufka böreklerin önce yüzünü kızartın

* Ters çevirin altı kızarırken malzemeyi havuzlara yerleştirin
* İç malzemesi sıcak olursa daha iyi oluyor

* Alt üst kızaran ve içine harç konulan böreklerin üzerine kaşar rendesi serpin

* Kaşarları koyunca tavaya bir kapak koyun sıcağı ile kaşarların erimesini sağlayın

* Pişen havuzlu börekleri servis tabağına alın
* Üzerini maydanozla süsleyin

* Yufkadan yapılan havuzlu börekleri bol yağda ve iyice kızartın

* Sıcak sıcak tüketmenizi tavsiye ediyorum.
* Ramazanda sahur için hemen yapabilecek bir börektir.

* İçine peynirli maydanoz koyabilirsiniz
,
* Şekerle karıştırılmış ve ısıtılmış tahin koyabilirsiniz
* Köy yufkası pazarlarda ve marketlerde bulunuyor.
* Taze yufkadan yapılan havuzlu börek için buraya Tık tık..
* Afiyet Olsun.


İKİ ÖLÇ, BİR BİÇ

1 yorum:

selma tamer dedi ki...

elerıne sağlık gercekten enfes olmus ramazanda yaparız