Malzemeler:
* 2 tane köy yufkası veya ramazan yufkası ( kuru yufka)
* Kızartmak için sıvı yağ
* Tava
İç Malzemesi:
* İstediğiniz pişmiş iç malzemesi kullanabilirsiniz
* Ben Patlıcanlı, peynirli ve tahinli yaptım
* Tavuklu, kıymalı, patatesli, ıspanaklı, pırasalı gibi içler kullanabilirsiniz
Üzeri İçin:
* 1 kase rendelenmiş kaşar
* 5-6 dal maydanoz
Yapılışı:
* Kuru yufkayı su altında ıslatın
* Islanmış yufkayı biraz bekletin yumuşasın
* Tezgaha yayın büyük yufka ise ikiye ayırın
* Küçük ise tek kullanın
* İkiye kesilen yufkayı daha önce yaptığım havuzlu börek gibi sarın
* Yufkayı sararken içine hiç bir şey koymuyorsunuz
* Havuz şekli verin
* Ters çevirin altı kızarırken malzemeyi havuzlara yerleştirin
* İç malzemesi sıcak olursa daha iyi oluyor
* Alt üst kızaran ve içine harç konulan böreklerin üzerine kaşar rendesi serpin
* Kaşarları koyunca tavaya bir kapak koyun sıcağı ile kaşarların erimesini sağlayın
* Pişen havuzlu börekleri servis tabağına alın
* Üzerini maydanozla süsleyin
* Sıcak sıcak tüketmenizi tavsiye ediyorum.
* Ramazanda sahur için hemen yapabilecek bir börektir.
* İçine peynirli maydanoz koyabilirsiniz
,
* Şekerle karıştırılmış ve ısıtılmış tahin koyabilirsiniz
* Köy yufkası pazarlarda ve marketlerde bulunuyor.
* Taze yufkadan yapılan havuzlu börek için buraya Tık tık..
* Afiyet Olsun.
İKİ ÖLÇ, BİR BİÇ
1 yorum:
elerıne sağlık gercekten enfes olmus ramazanda yaparız
Yorum Gönder