Malzemeler:
* 1 tane ramazan pidesi ve düz tandır ekmeği
Üzeri İçin:
* 1 tane incecik kıyılmış kuru soğan
* 100 gr yağlı dana kıyma
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1 kase rende kaşar
* 1 avuç kıyılmış maydanoz
* 1 tane küçük küçük doğranmış domates
* 1 tane ince kıyılmış yeşil biber
* Tercihe göre içine 2 tane çırpılmış yumurta
* Tuz, baharat
Süslemek İçin
* 2-3 tane küçük domates
* 2-3 tane yeşil biber
Yapılışı:
* Öncelikle fırından bir tane pide veya tandır ekmeği alın
* Evdeki bayat pide ile daha güzel olur.
* Pideyi ortadan keskin ve uzun bir bıçakla ortadan kesin
* Pidenin üzerine bolca tereyağ sürün
* Pidenin alt tabanına bolca kaşar rendesi serpin
* Daha önce tarifini verdiğim kıymalı harcı yapın
* Tarife buradan ulaşabilirsiniz.
* Kaşarın üzerine bolca kıyma harcı yayın
* Ekmeğinizin tamamını kaplayınca üzerine tekrar kaşar serpin
* Pidenin alt tabanını peynirli yapabilirsiniz
* Peynirli harç yapın
* Malzemeli pideleri 180 derecede ısıtılmış fırında
* Fırının üst katında hatta sadece üstünü açın
* Üzeri kızarana kadar pişirin
* Pideler pişerken domates ve biberlerle süsleyin
* Süslenen pide fırında iyice kızartılmalıdır.
* Kızaran ve fırından çıkan pidelerin üzerine tekrar kaşar rendesi serpebilirsiniz.
* Sıcak pidelerin üzerine tereyağ parçaları koyun eridiği zaman sıcak sıcak servis yapın.
* Aynı işlemler peynirli pide için de yapın.
* Pidelerinizi dilimleyerek servis yapın
* Afiyet Olsun.
BOŞ GEZMEKTEN, BEDAVA ÇALIŞMAK DAHA İYİDİR.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder