Malzemeler:
* 5-6 tane orta boy yıkanmış kurulanmış sert domates
* 300 gr yağlı koyun kıyması
* 1 çay bardağı dolmalık pirinç veya bulgur( isteyen ikisini karıştırabilir)
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 2 yemek kaşığı tereyağ veya zeytinyağ
* Tuz, karabiber
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* Maydanoz, dereotu,taze nane
Yapılışı:
* Domatesleri yıkayın ve kurulayın
* Başlarını kopmayacak şekilde kesin
* Tatlı kaşığı ile içini itina ile oyun
* Tatlı kaşığı ile çok rahat içini oyabilirsiniz
* Bütün domateslerin içini oyun
* Domateslerin içine biraz tuz serpin
* Teflon bir tavaya doğranmış soğanın fazlasını koyun bir yemek kaşığı tereyağ içinde iyice sararana kadar kavurun
* Başka bir kabın içine pirinci,soğanın kalanını ve kıymanın yarısını koyun
* Bu arada kavulan soğana kıymanın diğer yarısını koyun iyice kavurun
* Çiğ malzemelere baharatları ve yeşillikleri ilave edin
* Yeşillik çeşidi ve miktarı size kalmıştır.
* Tuz ve baharat miktarı ve çeşidini kendiniz ayarlayın
* Kavrulan kıymaya salçayı ilave edin ve kavurmaya devam edin.
* Kavrulan kıymayı çiğ malzemelere ilave edin ve iyice yoğurun
* Dolmaların içini doldurun
* Fırın tepsisine dizin
* 1 su bardağı suyu dolmaların üzerine dökün
* Tuz serpin
* Kalan tereyağını üzerlerine paylaştırın.
* 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 45 dk. pişirin
* Suyu azalırsa ilave edin.
* İçi pişmezse üzerine folyo kağıdı koyun
* Sıcak sıcak servis yapın
* Afiyet Olsun.
DİL TADAR GÖZ UTANIR, DİL SÖYLER YÜZ UTANIR.
3 yorum:
off ağzımın suyu aktı :) çok lezzetli gözüküyor....
Anneciğim yapar hemde çok güzel..Ama hepsini çiğden koyar,birde sizin usul deneyeceğim,ellerinize sağlık..
merhaba
blogunuzu yeni keşfettim, çok güzel anlatıyorsunuz resimler çok güzel:))))
Yorum Gönder