25 Haziran 2014 Çarşamba

ENGİNARLI BULGUR PİLAVININ YAPILIŞI VE TARİFİ ( EGE YÖRESİ)


Malzemeler:
* 1 kase pilavlık bulgur
* 2 tane küçük küçük doğranmış göbek enginar
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 2 yemek kaşığı tereyağ veya zeytinyağ
* Tuz, baharat

Üzeri İçin:
* 1/2 demet kıyılmış dereotu

Yapılışı:
* Ayıklanmış göbek enginarları küp küp doğrayın

* Yemeklik doğranmış kuru soğanları tencerede erittiğiniz yağda iyice kavurun
* Soğanlara enginarları ilave edin ve kavurun

* Bulguru sebzelerin üzerine dökün
* 5 dk. daha kavurun
* Üzerine iki parmak geçecek kadar su ilave edin ( isteyen et suyu veya tavuk suyu koyun)
* Tuz ve baharatları koyun
* Miktarları size kalmıştır.
* Pilav önce harlı ateşte kaynasın ( 5 dk. kadar)
* Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin

* Suyunu çekip göz göz olan pilavın altını kapatın
* Ağzına kağıt havlu koyun dinlendirin

* Dinlenen pilava kıyılmış bol dereotu ilave edin

* Pilavı karıştırın
* Yağ az gelirse yeniden tereyağ kızdırın ve dökün.
* Bulgur yağı sever

* Sıcak sıcak servis yapın
* Ben kalıptan çıkararak servis yaptım.
* Bulgur pilavı yapma teknikleri için tıklayın..
* Afiyet Olsun..



AY BOZMAZ, SÜT KOKMAZ. KOKARSA AYRAN KOKAR , ÇÜNKÜ ASLI SÜTTÜR.

2 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

En sevdiğim pilavlardan,ellerinize sağlık.Nefis olmuş..

seldanın mutfak defteri dedi ki...

Merhabalar,
Ellerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))