10 Haziran 2014 Salı
FISTIKLI TAZE FASULYE KAVURMASI YAPILIŞI VE TARİFİ
Malzemeler:
* 300 gr yıkanmış ayıklanmış doğranmış taze fasulye
* 1 fincan kadar dolmalık fıstık ( badem de olabilir)
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1 yemek kaşığı zeytinyağ
* 1 tane orta boy piyazlık doğranmış kuru soğan
* 3-5 tane doğranmış diş sarımsak
* Tuz, baharat
* 5-10 dal kıyılmış dereotu ve maydanoz
Yapılışı:
* Fasulyeleri yıkayın doğrayın ve süzdürün
* Kaynar su içinde yumuşayana kadar haşlayın
* Haşlanan fasulyeyi süzdürün
* Fasulyeleri hemen soğuk suya koyun ve süzdürün
* Haşlama süresi size kalmıştır.
* Dolmalık fıstıkları yağsız teflon tavada kavurun
* Fıstıkları bir tabağa alın
* Aynı tavada yağı (tereyağ ve zeytinyağ) koyun kızdırın kısık ateşte soğan ve sarımsakları kavurun ( yeşil soğanda olabilir)
* Yağ miktarı size kalmıştır.
* Kavrulan soğanlara haşlanmış fasulyeleri ekleyin ve 5 dk. kavurun
* Fasulyeler kavrulunca servis tabağına alın
* Servis tabağındaki fasulyelere kavrulmuş fıstıkları ilave edin
* Servis tabağındaki malzemeleri karıştırın
* Fasulye kavurmasına dereotu ve maydanoz serpin
* Tuz ve baharat ekleyin ve servis yapın
* Afiyet Olsun
BIÇAĞI KESTİREN KENDİ YÜZ SUYU, İNSANI SEVDİREN KENDİ HUYU
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder