6 Haziran 2014 Cuma

FIRINDA DOMATES DOLMASI YAPIMI VE TARİFİ


Malzemeler:
* 5-6 tane orta boy yıkanmış kurulanmış sert domates
* 300 gr yağlı koyun kıyması
* 1 çay bardağı dolmalık pirinç veya bulgur( isteyen ikisini karıştırabilir)
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 2 yemek kaşığı tereyağ veya zeytinyağ
* Tuz, karabiber
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* Maydanoz, dereotu,taze nane

Yapılışı:
* Domatesleri yıkayın ve kurulayın

* Başlarını kopmayacak şekilde kesin

* Tatlı kaşığı ile içini itina ile oyun

* Tatlı kaşığı ile çok rahat içini oyabilirsiniz

* Bütün domateslerin içini oyun

* Domateslerin içine biraz tuz serpin

* Teflon bir tavaya doğranmış soğanın fazlasını koyun bir yemek kaşığı tereyağ içinde iyice sararana kadar kavurun

* Başka bir kabın içine pirinci,soğanın kalanını ve kıymanın yarısını koyun

* Bu arada kavulan soğana kıymanın diğer yarısını koyun iyice kavurun

* Çiğ malzemelere baharatları ve yeşillikleri ilave edin
* Yeşillik çeşidi ve miktarı size kalmıştır.
* Tuz ve baharat miktarı ve çeşidini kendiniz ayarlayın


* Kavrulan kıymaya salçayı ilave edin ve kavurmaya devam edin.

* Kavrulan kıymayı çiğ malzemelere ilave edin ve iyice yoğurun
 * Dolmaların içini doldurun
* Fırın tepsisine dizin


* 1 su bardağı suyu dolmaların üzerine dökün
* Tuz serpin
* Kalan tereyağını üzerlerine paylaştırın.

* 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 45 dk. pişirin
* Suyu azalırsa ilave edin.
* İçi pişmezse üzerine folyo kağıdı koyun
* Sıcak sıcak servis yapın
* Afiyet Olsun.

DİL TADAR GÖZ UTANIR, DİL SÖYLER YÜZ UTANIR.

3 yorum:

Blogcu Sultan dedi ki...

off ağzımın suyu aktı :) çok lezzetli gözüküyor....

Nurşen Aksoy dedi ki...

Anneciğim yapar hemde çok güzel..Ama hepsini çiğden koyar,birde sizin usul deneyeceğim,ellerinize sağlık..

kadriye dedi ki...

merhaba
blogunuzu yeni keşfettim, çok güzel anlatıyorsunuz resimler çok güzel:))))