8 Haziran 2014 Pazar

KAHVALTI İÇİN KIYMALI EKMEK YAPIMI VE TARİFİ


Malzemeler:
* 5-6 dilim bayat veya taze ekmek

Üst Malzemesi:
* 100 gr kıyma
* 1 tane yemeklik kıyılmış kuru soğan
* 1 tane ince kıyılmış yeşil biber
* 1 tane orta boy ince kıyılmış domates
* 5-6 dal ince kıyılmış maydanoz
* 2 yumurta
* Tuz,karabiber,pul biber
* 1 tatlı kaşığı tereyağ

Yapılışı:
* Kıymayı geniş bir kaba koyun

* Üzerine yumurtaları kırın

* Soğanları incecik kıyın ( isterseniz tuzla ovun)

* Kıyılmış biberleri ve soğanları kıymanın üzerine koyun

* Kıyılan domatesleri ilave edin

* Maydanozları ve tuzu baharatları ekleyin
* Tuz ve baharat miktarı size kalmıştır.

* Çatalla veya elle iyice karıştırın

* Karışımı iyice özleştirin

* Ekmek dilimlerinin  üzerine tereyağ sürün (zeytinyağ olabilir)

* Kaşıkla ekmeklerin üzerine kıymalı harcı bolca yayarak sürün

* İsteyen üzerine tekrar yağ koyabilir.
* İsteyen kaşar rendesi ilave edebilir.

 * 180 derecede ısıtılmış fırında sadece üstünü açarak üzeri kızarana kadar kızartın
* Ben elektrikli ızgarada pişirdim.

* Kızaran ekmekleri maşa ile servis tabağına alın


* İsterseniz kaşar rendesi koyabilirsiniz.

* Sıcak ekmek dilimlerinin üzerine tereyağ parçaları koyun
* Sıcak sıcak servis yapın
* Bayat ekmekleri çok güzel değerlendirilmesi ve çocukların çok sevdiği bir kahvaltılıktır.
* Afiyet Olsun.


HAYVAN YULARINDAN, İNSAN İKRARINDAN TUTULUR.

1 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Bizde bunun peynirlisini yaparız,kıymalıda iyi fikir..Ellerinize sağlık..