Malzemeler:
* 5-6 dilim bayat veya taze ekmek
Üst Malzemesi:
* 100 gr kıyma
* 1 tane yemeklik kıyılmış kuru soğan
* 1 tane ince kıyılmış yeşil biber
* 1 tane orta boy ince kıyılmış domates
* 5-6 dal ince kıyılmış maydanoz
* 2 yumurta
* Tuz,karabiber,pul biber
* 1 tatlı kaşığı tereyağ
Yapılışı:
* Kıymayı geniş bir kaba koyun
* Üzerine yumurtaları kırın
* Soğanları incecik kıyın ( isterseniz tuzla ovun)
* Kıyılmış biberleri ve soğanları kıymanın üzerine koyun
* Kıyılan domatesleri ilave edin
* Maydanozları ve tuzu baharatları ekleyin
* Tuz ve baharat miktarı size kalmıştır.
* Çatalla veya elle iyice karıştırın
* Karışımı iyice özleştirin
* Ekmek dilimlerinin üzerine tereyağ sürün (zeytinyağ olabilir)
* Kaşıkla ekmeklerin üzerine kıymalı harcı bolca yayarak sürün
* İsteyen üzerine tekrar yağ koyabilir.
* İsteyen kaşar rendesi ilave edebilir.
* Ben elektrikli ızgarada pişirdim.
* Kızaran ekmekleri maşa ile servis tabağına alın
* İsterseniz kaşar rendesi koyabilirsiniz.
* Sıcak ekmek dilimlerinin üzerine tereyağ parçaları koyun
* Sıcak sıcak servis yapın
* Bayat ekmekleri çok güzel değerlendirilmesi ve çocukların çok sevdiği bir kahvaltılıktır.
* Afiyet Olsun.
HAYVAN YULARINDAN, İNSAN İKRARINDAN TUTULUR.
1 yorum:
Bizde bunun peynirlisini yaparız,kıymalıda iyi fikir..Ellerinize sağlık..
Yorum Gönder