5 Şubat 2014 Çarşamba

ISPANAK YATAĞINDA MANTI


Malzemeler:
* 250 gr haşlanmış ve suyu sıkılmış ıspanak
* 350 gr mantı ( hazır veya ev yapımı)
* 1 çay kaşığı tuz


Üzeri İçin:
* 1 kase çırpılmış yoğurt
* 3-4 diş dövülmüş sarımsak


* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1 çay kaşığı kırmızı biber


Yapılışı: Yıkanan ve kendi suyunda haşladığınız ıspanağı elinizle iyice sıkın tamamen susuz kalsın. Diğer tarafta bir tencere içinde mantıyı haşlayın, servis tabağınıza ıspanağı yayarak koyun üzerine 2-3 kaşık sarımsaklı  yoğurt koyun  yoğurdun üzerine haşlanan mantıları koyun üzerine tekrar bolca yoğurt dökün en üste kızdırılmış biberli yağ dökün. Hemen servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun...


NOT:
* Çok lezzetli ve besleyici bir yemektir.
* Mantıyı ıspanakla birleştirince besin değeri daha da artıyor.
* Ayrıca fazla hamur yemeden dengeli beslenirsiniz.
* Ispanağı haşlarken çok az su ile haşlayın.
* 1/2 çay bardağı su ve tuz koyun tencerenin kapağını kapatın ve haşlayın.
* Ben marketlerde satılan dondurulmuş ıspanakla yaptım.


* Siz isterseniz kendi yaptığınız mantıyı kullanın.
* Mantıyı önceden yaparak dondurucuda saklayabilirsiniz.


* Bol yoğurtlu yapıldığı zaman daha lezzetli olur.
* İsteyen ıspanağı soğanla kavurarak yatak yapabilir.


* Ispanakları çok küçük doğrayın.
* Tuz,pul biber, karabiber ve yağ miktarları size kalmıştır.
* Hemen tüketilmesi tavsiye ediyorum.
* Bu malzemelerle 2 kişilik porsiyon çıkar.


ALACA KARGAYA KİMSE TAŞ ATMAZ, KEKLİĞİN PEŞİNDEN KOŞAN ÇOK OLUR.

3 yorum:

Deniz dedi ki...

nam nammmm :)

ceyt dedi ki...

mantıyı çok severim, senin bu tarifin çok değişik ve besleyici olmuş.görüntüsü de harika.ellerine sağlık canım.
sevgiler...

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

Değişik bir alternatif ama tercihim sadesi hele evde yapmışsam tadını bozmamak için nane pulbiber bile koymam