27 Şubat 2014 Perşembe

KABAKLI PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ


Malzemeler:
* 5 tane hazır yufka
* 1 kg rendelenmiş taze yeşil kabak
* 1 kase ezilmiş beyaz peynir
* 1/2 demet ince kıyılmış dereotu
* Tuz, karabiber, pul biber


Arasına Sürmek İçin:
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı su


Üzeri İçin:
* 1 tane çırpılmış yumurta
* Susam ve çörek otu


Yapılışı:  Rendelenmiş kabağı, peyniri, dereotunu, baharatları geniş bir tabakta karıştırın, yufkaları önce ikiye sonra sekiz eşit üçgen parçaya kesin , yufkaları su ve sıvı yağ karışımı ile ıslatın geniş kısmına kabaklı harçtan koyun kenarlarını kapatarak sigara böreği gibi sarın sarılan böreği şekildeki gibi gül böreği şekline getirin yağlanmış tepsiye dizin üzerine yumurta sürün, susam ve çörek otu serpin, 180 derecede ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişirin, sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..


NOT:
* Çok lezzetli ve besleyici bir börektir.
* İçine siz istediğiniz malzemeyi koyun.
* İçine kabakla beyaz peynir çok yakışıyor.
* Dereotu kabakla çok uyumludur.
* Üzerine isteyen sadece sıvı yağ sürerek pişirebilir.
* Böreği yapınca hemen pişirin.
* Bekletirseniz sulanabilir.


ADA BANA, ADAYAYIM SANA

1 yorum:

günlük yaşamım dedi ki...

kabaklı böreği hiç duymamıştım gerçekten elinize sağlık..