15 Şubat 2014 Cumartesi

HAZIR YUFKADAN PIRASALI KIYMALI KOL BÖREĞİ


Malzemeler:
* 7-8 tane hazır yufka
* 2 tane incecik kıyılmış kuru soğan
* 1 kg incecik kıyılmış pırasa
* 300 gr yağsız kıyma
* 1-2 yemek kaşığı tereyağ
* Tuz,karabiber


Üzeri İçin:
* 1 su bardağı su
* 1/2 su bardağı sıvı yağ


Yapılışı:

İç Malzemesinin Yapılışı: Geniş bir tava içine tereyağını koyun soğanı pembe oluncaya kadar kavurun üzerine kıymayı ilave edin kavurun en son incecik kıyılmış pırasayı koyun üzerine tuzunu atın ve iyice yumuşayıncaya kadar pişirin karabiber serpin soğuması için altını kapatın ve bekletin sonra börek içi olarak kullanın.


Böreğin Yapılışı: Yufkaları ikiye kesin tezgaha bir yufkanın yarısın yayın yuvarlak tarafına bolca iç malzemesinden koyun sıkı sıkı rulo yapın yağlanmış tepsiye kol böreği şeklinde sararak koyun, diğer yufkalara da aynı işlemi yapın tepsiyi doldurun, üzerine çırpılmış yağ ve suyu üzerine dökün 1 gece buzdolabında bekletin, ertesi gün 180 derecede ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişirin.Biraz soğuyunca dilim dilim servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..


NOT:
* Çok lezzetli bir börek olduğundan şiddetle tavsiye ediyorum.
* Kol böreği yapanlar daha kolay yapacaklardır.
* Bol kıymalı ve bol pırasalı olunca çok lezzetli oluyor.
İsteyen soğan koymayabilir.
* Tuz, baharat miktarları size kalmıştır.
* Yağ miktarı size kalmıştır.


* İsteyen pul biber ekleyebilir.
* Bir gece bekletmek daha lezzetli olmasını sağlıyor.
* Tepsinize göre yufka sayısını ayarlayabilirsiniz.
* Börek için saracağınız yufkayı yarım olarak kullanın.


* Pişirirken üzerine hiç bir şey sürmüyoruz.
* Börek biraz soğumadan kesmeyin
* Böreği alt üst iyice kızartın.
* Tereyağ yerine sıvı yağ kullanabilirsiniz.

AĞACA BALTA VURMUŞLAR, SAPI BENDENDİR DEMİŞ

1 yorum:

Şeniz Akgündüz dedi ki...

Ellerinize sağlık...Çok lezzetli görünüyor.