SELVA- BLOGGER İŞBİRLİĞİ KAPSAMINDA YUFKA ÇANAĞINDA MAKARNA SALATASI
Malzemeler:
Makarna Salatası Malzemeler:
* 1/2 paket Selva makarna
* 1 tane haşlanmış ve küp küp doğranmış havuç
* 6-7 tane küp küp doğranmış salatalık turşusu
* 1/2 su bardağı süzme yoğurt
*1/2 su bardağı normal yoğurt
*1/2 su bardağı mayonez
* 1/2 su bardağı bezelye konservesi
* 2-3 diş dövülmüş sarımsak
* Tuz, Pul biber
* 1 fincan tercihe göre zeytinyağı
* 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
Yufka Çanağı İçin Malzemeler:
* 2 tane yufka
* 4 tane orta boy cam fırın kasesi
* 1 fincan sıvı yağ
* Fırça
Makarna Salatasının Yapılışı: Makarnayı bol tuzlu suda haşlayın ve iyice süzülmesini sağlayın, süzülen makarnayı büyük kaseye doldurun üzerine sarımsak,yoğurt ve mayonez hariç bütün malzemeyi karıştırın başka bir kapta yoğurtları ve sarımsağı çırpın mayonezi ekleyin ve makarnaya karıştırın ve servis yapın .
Afiyet Şeker Olsun..
Yufka Çanağının Yapılışı: Yufkayı tezgaha yayın büyük servis tabağı ile dört tane daire kesin, küçük bir pasta tabağı ile dört tane daha daire kesin, fırın kaselerini yağlayın, önce büyük dairelerin üzerini yağlayın ve fırın kabına kıvrımlarla yerleştirin, küçük daireyi diğer yufkanın üzerine kıvırarak yerleştirin ve küçük yufkayı kabın içinde yağlayın ve bütün kapları 180 derecede yufkalar kızarana kadar kızartın. ve soğumasını bekleyin soğuduktan sonra kalıplardan çıkarın ve yapılan makarna salatasını koyarak servis yapın.
NOT:
* Makarna salatası çok lezzetli bir salatadır.
* İçine koyacağınız malzemeyi isteğinize göre çeşitlendirebilirsiniz.
* Haşlanmış mısır, değişik turşular ilave edebilirsiniz.
* Yağ ve mayonez miktarları size kalmıştır.
* Tuz ve baharat size kalmıştır.
* Yufkaları çanak şeklinde pişirdikten sonra soğumadan çıkarmayın.
* Ben küçük güveçlerde yufkaları pişirdim.
* Yufka iki kat olunca daha kıvrımlı oluyor.
* Yufkaları bol bol yağlayın.
* Yufkaların büyüklüklerini kendiniz ayarlayabilirsiniz.
* İsteyen hazır konserve garnitür kullanabilir.
KIL DAĞI ÇEKMEZ, BAŞINA YIKILIR.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder