23 Şubat 2014 Pazar

KAVURMA ETLİ FIRINDA YUMURTA


Malzemeler:
* 250 gr kuşbaşı kuzu eti
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1 tane ince kıyılmış soğan
* 1 tane küçük küçük doğranmış domates
* 2 tane ince kıyılmış yeşil biber
* Tuz, karabiber, pul biber
* 1 çay bardağı su

Üzeri İçin:
* İstediğiniz sayıda yumurta
* Bir tutam ince kıyılmış maydanoz


Yapılışı: Geniş bir tencereye etleri koyun suyunu bırakana kadar pişirin, suyunu çekince üzerine yağı koyun kavurmaya başlayın kuru soğanı ilave ederek kavurmaya devam edin , etlere domatesi koyun biraz sulanmaya başlayınca baharatları koyun, kavrulan etlere maydanoz ilave edin, fırın kabına etleri yayın ve üzerine yumurtaları kırın 180 derecede ısıtılmış fırına koymadan biraz su ilave edin  ve suyunu çekip yumurtalar pişene kadar tutun , sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..


NOT:
* Pazar sabahları kahvaltıları için ve ana yemek olarak çok güzel bir lezzettir.
* Kuzu eti tercih ederseniz daha lezzetli olur.
* Kuzu eti daha çabuk pişer.
* Yağ,baharat ve tuz miktarları size kalmıştır.
* Yumurta sayısı size kalmıştır.
* Yumurtanın pişme derecesi size kalmıştır.
* İstediğiniz sebzeyi ekleyebilirsiniz.
* Yumurtaları çok pişmiş severseniz üzerine alüminyum kağıt kapatabilirsiniz.
* Etler fırnda pişerken suyu azalırsa su ilave edebilirsiniz.
* Çok susuz olursa çok kurur.
* Susuz ve kuru etler güzel olmaz.


AĞIR YONGAYI YEL KALDIRMAZ

3 yorum:

selma tamer dedi ki...

gel benı ye dıyor elıne sağlık

HEDEN dedi ki...

of of of yanı harıka olmuş.ellerıne saglık.

ANNEMİNELİ dedi ki...

Çok teşekkür ederim.