19 Şubat 2014 Çarşamba

HAMURLU ET KÖFTESİ (KÜTAHYA-EMET)


Malzemeler:
* 1/2 kg kuşbaşı dana eti veya yağsız koyun eti
* 2 tane rendelenmiş kuru soğan
* 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
* Tuz, kekik,karabiber, kimyon gibi baharatlar
* 2 su bardağı un


Kızartmak İçin:
* Bol sıvı yağ
* Büyükçe bir kızartma tenceresi
* 1-2 su bardağı  un


Yapılışı: Kuşbaşı etleri çok küçük küçük doğrayın(satır kıyması kıvamında) diğer bütün malzemeleri ekleyin ve köfte gibi yoğurun, ( kıvamı ele yapışmayacak şekilde olacak) orta boy köfte şekli verin, una bulayın kızgın yağda arka ön kızartın ve sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...


NOT:
* Bu köfte Kütahya Emet bölgesinde yapılan bir lezzettir.
* Köftenin farkı et ile olmasıdır.
* Ekmek yerine un ilave edilmesi ve una batırarak  kızartılmasıdır.

* Köfte hem lezzetli hem de besleyicidir.
* Kızartma sevmeyenlere iyi bir alternatif değildir.
* Etin un ve diğer malzemelerle çok iyi yoğrulması gerekiyor.


* İçine koyacağınız tuz ve baharatlar damak zevkine kalmıştır.
* Una batırarak kızardığı  için yağ fazla çekmiyor.


* Soğanları çok ince kıydım.
* Sizler rendeliyebilirsiniz.
* İsteyen galeta ununa batırarak kızartabilir.


* İçine maydanozla birlikte başka yeşillikler kıyabilirsiniz.
* Köftenin en önemli özelliği etin çok ince kıyılmasıdır.
* Satır kıyması kıvamında kıyarsanız daha iyi bir köfte elde edersiniz.


* Eski yıllarda kıyma makinası olmadığından ortaya çıkan bir köfte diye düşünüyorum.
* Köfteyi daha önce yaparak difrizde saklayabilirsiniz.

AKILLIYI GERİ ATMA, AHMAĞI KILAVUZ YAPMA

1 yorum:

günlük yaşamım dedi ki...

ev yapımı köfte gibisi yok elinize sağlık