4 Şubat 2014 Salı

KLASİK ISPANAKLI YUFKA BÖREĞİ


Malzemeler:
* 1 kg hazır yufka ( 5 tane)

Arası İçin:
* 1 su bardağı soğuk süt
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 tane yumurta
* 1 su bardağı su
* 1 çay kaşığı karbonat

İç Malzemesi:
* 1 kg yıkanmış kurutulmuş ince doğranmış ıspanak
* 1 tane ince kıyılmış kuru soğan
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ
* Tuz, karabiber


Yapılışı: Büyük bir tavada sıvı yağ içinde soğanları pembe olana kadar kavurun üzerine doğranmış ıspanakları koyun ve kaşıkla çevire çevire kavurun iyice kavrulup suyunu çekene kadar pişirin ocağın altını kapatın tuz ve baharatını ilave edin soğumaya bırakın, diğer tarafta aralara sürülecek malzemeleri karıştırın çırpın,  yufkayı ikiye kesin tezgaha yayın üzerine bu harçtan kaşıkla veya fırça ile sürün, kavrulan ıspanaktan yufkanın geniş tarafından başlayarak ıspanak parçaları yayın, yufkanın düz tarafından rulo yaparak sarın yağlanmış tepsiye uzun uzun yerleştirin, diğer yufkaları da aynı şekilde sarın tepsiyi doldurun, kalan sıvı malzemeyi üzerine dökün
180 derecede ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişirin.
Afiyet Şeker Olsun..


NOT:
* Ispanakları yıkadıktan sonra suyunun süzülmesini hatta kurumasını sağlayın.
* Ispanakları kavururken üzerine kapak kapatmayın,
* Üzerini kapatırsanız sulanır.
* Ispanağa tuzu ve baharatı ocaktan indirdikten sonra koyun.
* Tuz ve baharat miktarları size kalmıştır.
* Börek yumuşak ve lezzetlidir.


MIZRAK UZUNSA, HİÇ BİR ÇUVALA SIĞMAZ.

Hiç yorum yok: