7 Şubat 2014 Cuma

BULGUR İLE YAPILAN HAMSİLİ PİLAV


SELVA- BLOGGER İŞBİRLİĞİ KAPSAMINDA BULGURDAN 

HAMSİLİ PİLAV




 Malzemeler:
* 1 kg.kılçıkları çıkarılmış hamsi
* 1 su bardağı selva pilavlık bulgur
* 1,5 su bardağı su
* 1 büyük kuru soğan(incecik doğranmış)
* 1/2 avuç dolmalık fıstık
* 1/2 avuç kuş üzümü(önceden ıslatılmış)
* 1 çorba kaşığı tereyağ
* 1/2 çorba kaşığı sıvı yağ
* 1/2 demet maydanoz
* 1/2 demet dereotu
* Karabiber, pul biber
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 1 yemek kaşığı kuru nane
* Tuz


Üzeri için:
* 1 yemek kaşığı tereyağ


 Yapılışı: Soğanları yağda içinde kavurun. Fıstıklarda ilave edin kavrulmaya devam edin. bulguru tencereye koyun, bulguru saydamlaşana kadar kavrun. İçine yeşillikler hariç diğer malzemeleri ilave edin ve üstünü geçecek kadar suyu koyun, pilav gibi pişirin, tencere ocaktan indirince içine yeşillikler koyun. Yuvarlak büyük borcamın tabanı ve kenarları tereyağ ile yağlayın ve hamsilerin sırtları alta gelecek şekilde dizi,. ortasına soğuyan pilavı yerleştirin ve pilavın üzerini hamsilerle kaplayın. 180 derecede ısıtılmış fırına koyarken üzerine biraz tereyağ koyun. Alt üst kızarana kadar fırında pişirin.Sıcak sıcak  dilim dilim servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun.....


NOT:


 *Hamsili pilav çok güzel bir pilav çeşididir.
* Hamsilerin kılçıkları kalmamalıdır.
* Baharatlar ve yeşillikler tercihe göre değişir.
* Zeytinyağlı dolma içi gibi pilav hazırlanır ve pilavın bir gece dolapta bekletilirse daha lezzetli olur.
* Dolapta bekletmeden yapılabilir.
* Hamsili pilavın pilavı iç pilav gibi yapılır.
* Zeytinyağlı dolma içi gibi de olur.
* Bol baharatlı ve yeşillikli olması lezzet katar.
* Tuz ,yağ ve baharat miktarları size kalmıştır.
*Koyacağınız yeşillik çeşitleri zevkinize kalmıştır.



AKILLI DÜŞMAN, AKILSIZ DOSTTAN İYİDİR.

Hiç yorum yok: