3 Şubat 2014 Pazartesi
ÇİĞ ISPANAKTAN YUFKADA KOL BÖREĞİ
Malzemeler:
* 1 kg yufka ( tahminen 5 adet)
* 1 kg yıkanmış kurutulmuş ince kıyılmış ıspanak
* 2 tane incecik kıyılmış kuru soğan
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* Tuz, karabiber
Yufka Araları malzemesi:
* 1 su bardağı sıvı yağ
* Fırça
Üzeri İçin:
* 1 tane çırpılmış yumurta
* Susam ve çörek otu
Yapılışı: Yıkanmış suyu iyice kurutulmuş ıspanakları geniş bir kap içine ince ince doğrayın üzerine kıyılmış soğanları koyun tuzu ve karabiberi serpin elinizle biraz ovuşturun yağını ekleyin karıştırın. Yufkayı ortadan ikiye kesin üzerine fırça ile biraz yağ sürün yufkanın düz kısmına bolca ıspanaklı harçtan koyun rulo yapın yağlanmış tepsiye kol böreği şeklinde sarın, bütün yufkalara aynı işlemi uygulayın, böreğin üzerine yumurta sürün bol susam ve çörek otu serpin 180 derecede önceden ısıtılmış fırında alt üst kızartın, pişince biraz ılısın ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Çok kolay ve lezzetli bir börektir.
* İç malzemesi çiğden konulduğundan daha vitaminlidir.
* Bol ıspanak koyarsanız daha lezzetli olur.
* Yufkayı isteyen iki kat kullanabilir.
* Ben tek kat kullandın daha iyi pişti.
* Yağ miktarı size kalmıştır.
* Soğan miktarını azaltmayın.
* Soğan daha lezzet katıyor.
* Tuz ve baharat miktarları size kalmıştır.
*İsteyen ıspanağa konulan yağı artırıp, yufkalara yağ sürmeyebilir.
*Üzerine sürülecek yuımurta iyi çırpılmalıdır.
* Üzerine susam ve çörek otu bol serpilmelidir.
ZİNCİRİNİ KIRIP GİDEN KÖPEĞİ, TEKRAR KAPINA BAĞLAYAMACAKSIN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder