2 Şubat 2014 Pazar

KAYIN MANTARLI PİZZA





Malzemeler:

Hamuru İçin:
* 2 yumurta
*100 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
* 3 yemek kaşığı yoğurt
* Tuz
* Kabartma tozu (1 paket)
* 18-20 yemek kaşığı elenmiş un



Üzerinin Malzemesi:
* 100 gr incecik kıyılmış kayın mantarı (İstiridye mantarı)
* 1 fincan kadar sıvı yağ veya yumuşak tereyağ
* 1 kase kaşar peyniri
* Tuz, baharat


Yapılışı: Hamur malzemelerini karıştırın yumuşak bir hamur elde edin streçe sararak dolapta yarım saat dinlendirin, dinlenen hamuru yağlanmış pizza tepsisine incecik açarak yayın,incecik kıyılmış kayın mantarını yağda iyice kavurun ve hamurun üzerine yayın, 180 derecede ısıtılmış fırında alt üst pişirin, inmesine yakın üzerine kaşarları yayın 3-4 dakika daha fırında tutun ve çıkarın, dilim dilim servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun.




NOT:
* Hamur malzemesi size iki tane pizza çıkarır.
* Bu hamuru istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
* Poğaçalar yapabilirsiniz.
* Mayasız olması mide ve alerjik bünyeler için iyi bir tercihtir.
* Kayın mantarlı pizzanın tadına doyamazsınız.
* Kayın mantarının sadece yapraklarını kullanacaksınız
* Yapraklarını kesin ve incecik doğrayın.
* Kaşarı en son ilave ederseniz kaşar kurumaz.
* İsteyen farklı baharatlar koyabilir.
 * Hamuru ince taba halinde kullanırsanız daha başarı oluyor.
* İsteyen oklava ile açarak kullanabilir.



AĞARAN BAŞI, AĞLAYAN GÖZÜ GİZLEYEMEZSİNİZ.

 

Hiç yorum yok: