3 Şubat 2014 Pazartesi
FIRINDA HAVUÇLU KEREVİZ PÜRESİ
Malzemeler:
* 1 tane Haşlanmış büyük bir kereviz
* 1 tane haşlanmış havuç
* 1 avuç ince kıyılmış kereviz yaprakları
* 1 yumurta
* 1/2 kutu krema veya 1 yemek kaşığı tereyağ
* Tuz,karabiber
Üzeri İçin:
* 1 büyük kase rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı: Soyup haşladığınız kereviz ve havuçları küçük küçük doğrayın ve iyice ezin ezilen sebzelere yumurtayı kremayı veya yağı baharatları, kereviz yapraklarını ilave edin iyice karıştırın, yağlanmış fırın kabına yayın üzerine bolca kaşar serpin 180 derecede ısıtılmış fırında alt üst kızartın, pişince garnitür olarak et yemeklerinin yanında servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Et yemeklerinin yanına çok yakışan bir garnitürdür.
* Yağ ve krema miktarını göz kararı ekleyebilirsiniz.
* İsteyen içine haşlanmış patates ekleyebilir.
* Yağ veya kremayı fazla koymayın , patates gibi yağ çekmiyor.
* Kereviz sevmiyenlerin bile tüketebileceği bir yemektir.
* Üzerine koyulacak kaşar miktarı size kalmıştır.
* Tuz ve baharat size kalmıştır.
AÇA DOKUZ YORGAN ÖRTMÜŞLER, YİNE UYUYAMAMIŞ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder