30 Ekim 2013 Çarşamba
İYİ BİR KÖFTE YAPMANIN PÜF NOKTALARI
Malzemeler:
* 1 kg döş etinden 2 kere çekilmiş kıyma kıyma
* 200 gr 2 kere çekilmiş kavram yağı(iç yağ)
* 2 adet çok ince kıyılmış kuru soğan
* 1 tatlı kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
* 3 yumurta
* 1 paket kabartma tozu
* 1 çorba kaşığı galeta unu veya kuru ekmek
* Tuz
Yapılışı: Kıymayı ve yağı karıştırarak iyice yoğurun buzdolabında bir gün bekletin,diğer tarafta kuru soğanı bir gece önce kıyın ağzı kapalı olarak buzdolabında bekletin,soğanın suyunu sıkarak sadece soğan tanelerini kullanın, soğanları ve baharatları ilave edin iyice yoğurun, 10-15 dk. dolapta dinlendirin bu işlemi 3 kez yapın hemen pişirmeyin 1 gece yine dolapta bekletin, ertesi gün kıymayı 50 gr kadar parçalara ayırın yuvarlayın bastırarak ızgarada pişirin. ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
PÜF NOKTALARI:
* Mutlaka etinizi iyi seçin.
* Döş bölümün köftesi daha lezzetli oluyor.
- Kavram yağı denilen yağı kullanın.
* Kavram yağı hayvanın kavram bölgesindeki yağdır.
* Kavram yağını kasabınızdan alacaksınız.
* Aldığınız kıymayı ve yağı 2 kez çektirin.
* Kavram yağı koymazsanız içine yağlı koyun kıyması ilave edin.
* Kavram yağı koyulan köfte hemen yenmelidir, yağ çabuk donar.
* Yağ ve kıymayı yoğurun ve 1 gece dolapta bekletin.
* Soğanı çok ince doğrayın ve bekletin acı suyu çıksın suyunu kullanmayın,sadece soğan taneciklerini kullanın.
* Köftenizin yaptıktan sonra 1 gece dolapta bekletin.
* Köfteyi dinlendire dinlendire 3 kez 10 dk. yoğurun.
* Baharat tercihleri ve miktarları size kalmıştır.
* İstediğiniz farklı baharatı ilave edebilirsiniz.
* Yumurta miktarını artırabilirsiniz.
* Galeta unu miktarını artırabilirsiniz.
* Kıymayı 50 gr kadar parçalara ayırın yuvarlayın bastırarak ızgarada pişirin.
* İster mangalda kızartın ister başka ızgaralarda.
* Servis yaptıktan sonra tüketin yağla r donmadan yiyin.
* İsteyen hazır köfte harçlarını koyarak yapabilirsiniz.
* Hazır harç koyarsanız baharat ve galeta unu eklemeyin.
YOĞURDUM EKŞİ DİYEN OLMAZ.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
köfteyi çok seven biriolarak harika görünüyolar
Yorum Gönder