17 Ekim 2013 Perşembe
KÖZLENMİŞ NEFİS PATLICAN YEMEĞİ
Malzemeler:
* 3 tane közlenmiş ve soyulmuş top hane patlıcanı
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 2 tane küçük doğranmış domates
* 2 tane küçük doğranmış yeşil biber
* 1 tane küçük doğranmış kırmızı biber
* 4-5 tane kıyılmış sarımsak dişi
* Tuz, Baharat
* 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Yapılışı :Közlenmiş soyulmuş patlıcanları kesme tahtasında ince ince kıyın, tencereye yağı ve soğanı koyun kavurun, kavrulan soğanlara biberleri atın renkleri sararınca domatesleri koyun,sularını verince patlıcanları ve tuzu baharatını ilave edin iyice çevire çevire pişirin, suyu çok az ise biraz sıcak su ilave edin,Sebzeler pişince servis tabağına alın servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Közlenmiş patlıcanla yapılan bu yemek hem hafif hem lezzetli hemde çok güzel oluyor.
* Yağ tuz, baharat miktarları ve çeşitleri size kalmıştır.
* Yağını az koyarsanız diyet yemeği olur.
* Top hane patlıcanı yerine kemer patlıcanla yapılabilir.
* Patlıcanları ben ocak üstünde közlüyorum.
* Domatesler çok sulu ise su eklemenize gerek kalmaz.
* Suyu göz kararı koyun.
* Çok sulu bir yemek değildir.
ALTIN YERDE PASLANMAZ, TAŞ YAĞMURDAN ISLANMAZ.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder