14 Ekim 2013 Pazartesi
YOĞURT YATAĞINDA MAKARNA ÜSTÜ KIYMA (BODRUM MAKARNASI)
Malzemeler:
Makarna İçin Malzemeler:
*1 paket makarna
* Haşlamak için su
* Tuz
* Bir kaç damla yağ
* Geniş bir tencere
Kıyma Harçı İçin:
* 200 gr kıyma
* 1 tane ince kıyılmış kuru soğan
* 2 tane ince kıyılmış yeşil biber
* 1 tane büyükçe bir domates(soyulmuş doğranmış)
* 1 yemek kaşığından az tereyağ
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* Tuz, karabiber,pul biber
* Üzeri için ince kıyılmış biraz maydanoz ve dereotu
Yoğurt Yatağı İçin:
* 1 büyük kase suyu süzülmüş yoğurt
* 3-4 diş dövülmüş sarımsak
* Tuz
Yapılışı: Makarnayı kaynayan bol su içinde haşlayın ve süzün, diğer tarafta soğanı,biberi, kıymayı tereyağ içinde iyice kavurun,domatesi ,baharat ve tuzu ekleyin inmesine yakında yeşillikleri koyun, yoğurdu sarımsakla pürüzsüz şekilde çırpın, servis tabağına önce yoğurdu koyun üzerine makarnaları dökün en üste kıymalı harcı dökün, sıcak sıcak servis yapın ve kaşıklayın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Hep yoğurdu makarnanın üzerine koyarız bu kezde tersini yaptık.
* Lezzetli, pratik ve kolay bir yemektir.
* Makarnayı bol su ve tuz bulunan tencerede haşlayın.
* Haşlama sırasında bir kaç damla yağ koyun.
* Yağ yapışmayı önler.
* Makarnanın haşlama derecesi size kalmıştır.
* Ben iyi haşlanmış makarna severim.
* Makarnayı soğuk suya tutmayın.
* Yoğurdun üzerine makarnayı koyarken biraz ılınmasını bekleyin.
* Baharat,tuz,yağ miktarları size kalmıştır.
* İsteyen süzme yoğurt kullanabilir.
ALÇAK UÇAN YÜCE KONAR, YÜCE UÇAN ALÇAK KONAR.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
afiyetle...
Yorum Gönder