2 Ekim 2013 Çarşamba

DENİZ BÖRÜLCESİ SALATASI


Malzemeler:
* 500 gr Deniz Börülcesi
* 2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
* 4-5 diş dövülmüş sarımsak
 * 1 fincan limon suyu


Haşlamak İçin:
* Büyükçe bir tencere
* 1 çay kaşığı kabartma tozu veya karbonat
* Bol su

Yapılışı: Deniz börülcelerin dip ve kirli kısımlarını kesin atın güzelce yıkayın. Büyü bir tencere soğuk su doldurun içine kabartma tozunu atın kaynamasını sağlayın, kaynayan suya börülceleri atın 10-15 dk kaynayan suda pişirin,pişme süresi bitince delikli kepçe ile bir süzgece alın soğuduktan sonra elinizle tek tek börülcelerin yeşil kısımlarını elinizle sıyırın,kalın bir kılçık ortaya çıkar, yeşil kısımlarını bir salata tabağına alın, kılçıkları atın , salata tabağına koyduğunuz börülcelerin üzerine hemen bolca zeytinyağı koyun, sarımsakları dövün limonla çırpın ve börülcelerin üzerine dökün, servise hazır.
Afiyet Şeker Olsun..

NOT:
*Deniz börülcesi çok lezzetli bir salatadır.
* Deniz börülcesi kendinden tuzlu olduğundan hiç tuz kullanmıyoruz.
* Deniz börülcesini çok haşlarsanız çok yumuşar ve hamur gibi olur.
* Az haşlarsanız sıyıramazsınız.
* Resimde gördüğünüz kılçıklardan mutlaka sıyırmanız gerekir.

* Sıyrılan kılçıklar çok serttir.Yenmez.
* Üzerine pul biber ekleyebilirsiniz.
* Deniz börülcesi pazarlarda küçük demetler halinde satılıyor.
* Ege bölgesinde kilo ile satılmaktadır.
* Size 2-3 demet yeter.
* Ben pazardan 2 demet , tanesini 1,5 tl.den aldım.


AĞANIN ALNI TERLEMEZSE, IRGATIN BURNU KANAMAZ

1 yorum:

Ilhan Ucer dedi ki...

Ayıklaması ve haşlaması çok dikkat edilmesi gereken aşamalarıdır. Çoğu yerde iyi ayıklayamazlar yerken o sapları izdırap olur. Dediğiniz gibi tam kıvamında haşlamak gerekiyor. Eskiden sadece Ayvalık taraflarında olurdu, şimdilerde her yerde var. Sizinki süper gözüküyor her bakımdan ellerinize sağlık.