25 Ekim 2013 Cuma

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR KALBİ


Malzemeler:
* 1 şişe enginar kalbi konservesi
* 1 tane incecik kıyılmış kuru soğan
* 4-5 diş sarımsak
* 1 çay bardağı az haşlanmış bezelye
* 1 çay bardağı küçük küçük doğranmış havuç ( küp küp)
* 1 çay bardağı küçük küçük doğranmış patates
* 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
* 1 çay kaşığı toz şeker
*  1 tatlı kaşığı silme un
* 1/2 limonun suyu
* 1,5 su bardağı sıcak su
* Tuz

Üzeri İçin:
* 1/2 demet ince kıyılmış dereotu

Yapılışı: Geniş bir tencereye soğanları zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun üzerine sıra ile havuç,bezelye, patates,enginar kalplerini, sarımsağı ekleyin ve biraz kavurun, tuzu,şekeri ilave edin biraz karıştırın suyunu verin, 10-15 dk sonra suyundan biraz alın soğuk su biraz ılıtın içine unu koyun iyice çırpın
pürüzsüz olunca içine limon suyunu koyun ve yemeğin üzerine dökün  bir 10 dakika daha kısık ateşte pişirin, yemeğin soğumasını bekleyin,soğuduktan sonra dereotu ile süsleyin ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...



NOT:
* Enginar kalbini genelde konserve bulduğumdan, yemeğimizde konserve kullandım.
* Konserveyi kullanmadan önce suyunu süzebilir ve sebzeleri yıkabilirsiniz.
* Kendi yaptığım konservelerin suyunu dökmüyorum ve yıkamıyorum.
* İçine koyduğumuz bezelye,havuç ve patatesi küçük ve küp küp doğrayın.
* İsteyen garnitür konservesi koyabilir.
* Konserve kullanacaksanız yemeğe en sonra ilave edin.
* Tuz ve yağ miktarları size kalmıştır.
* Un ilave edilince yemek daha beyaz ve suyu  biraz koyu olur.
* Çok lezzetli bir yemektir.
* Ayrıca enginarın faydaları saymakla bitmez.


MAL CANI KAZANMAZ, CAN MALI KAZANIR.

1 yorum:

selda nın mutfak defteri dedi ki...

Merhabalar,
Ellerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))