28 Ekim 2013 Pazartesi

HAVUÇLU KABAK YEMEĞİ


Malzemeler:
*3 tane soyulmuş yıkanmış kabak
* 3 tane soyulmuş yıkanmış havuç

Sosu İçin:
* 1 tane incecik kıyılmış kuru soğan
* 3-4 diş sarımsak
* 2 tane küçük küçük doğranmış domates
* 1 çay kaşığı toz şeker
* Tuz
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı


Üzeri İçin:
*1/2 demet ince kıyılmış dereotu

Yapılışı: Soyulan ve yıkanan kabakların içini dolma oyacağı ile tamamen oyun, yıkanan ve soyulan havucu içi oyulan kabağın içine sokun ve kabağı dört parmak genişliğinde parçalara ayırın, yemeği yapacağınız yayvan bir tencereye zeytinyağını koyun kuru soğanları içinde pembeleşene kadar kavurun, üzerine sarımsağı ve domatesleri ilave edin iyice kavurun, kavrulan harcın üzerine havuçlu kabakları yerleştirin,tuzu ve şekeri ilave edin 1 çay bardağı kadar sıcak su koyun kapağını kapatın kaynama başlayınca altını iyice kısın havuçların
pişmesi sonunda ocağın altını kapatın, soğuduktan üzerine dereotu serpin ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...

NOT:
* Yemeğin tarifini '' Oktay Usta''dan almıştım.
* Kabakları uzun şeklinde oyun
* Kabakları oyarken nazik davranın çünkü hemen çatlıyor.
* Havuçları kabakların boyutlarına göre seçin.
* Lezzetli ve hafif bir zeytinyağlı yemek oluyor.



* Ben biraz incecik kıyılmış kırmızı biber ilave ettim.
* Ben domatesleri çiğden koydum.
* Bir gece bekledikten sonra tüketirseniz daha lezzetli olur.
* Yemek piştikten sonra soğumadan kapağını açmayın.
* Aynı tencerede yemeği soğutun.

KARAYA SABUN, DELİYE ÖĞÜT NEYLESİN.

1 yorum:

Burcin Toprakçıoğlu dedi ki...

ben kabak yemeklerine yiyene kadar önyargıyla bakıyorum sonra hoşuma gidiyor bence harika sağlıklı bir tarif elinize sağlık