23 Ekim 2013 Çarşamba

YOĞURTLU CACIK SALATASI


Malzemeler:
* 2 tane rendelenmiş veya incecik doğranmış salatalık
* 1 büyük kase susuz yoğurt veya süzme yoğurt
* 10-15 dal ince kıyılmış dereotu
* Tuz, kuru nane, pul biber
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2-3 diş dövülmüş sarımsak


Yapılışı: Yoğurdu iyice çırpın içine rendelenmiş salatalıkları sarımsağı, dereotunu ve tuzu ekleyin karıştırın,servis tabağına yayarak koyun, üzerine pul biberle zeytinyağını karıştırarak dökün, hemen servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun...


NOT:
* Bildiğimiz cacığın susuz şekli olan olan bir salatadır.
* Çok lezzetli ve meze olarak çok uygundur.
* Ben yoğurdun suyunu süzdürüp yaptım.
* İsteyen tamamen süzme yoğurtla yapabilir veya yarı yarıya kullanabilir.
* Tuz, baharat,yağ,sarımsak miktarları size kalmıştır.
* İçine isteyen başka yeşillik koyabilir.























İSTEYENİN BİR YÜZÜ KARA, VERMEYENİN İKİ YÜZÜ KARADIR.

1 yorum:

evatolyesi dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık:)