4 Ekim 2013 Cuma

NEFİS BİR SAÇ KAVURMA TARİFİM


Malzemeler:
* 200 gr kadar yağsız  kuşbaşı dana veya kuzu eti
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* 2 tane ince kıyılmış yeşil biber
* 1 tane yemeklik kıyılmış küçük kuru soğan
* tane soyulmuş ince doğranmış domates
* Tuz, baharat

Yapılışı: Saç kavurma yapmak için öncelikle saçınızı ocağa koyun iyice kızsın, kızan saça yağını koyun eriyince etleri atın iyice kavurun kavrulan etlere soğanları koyun yeniden kavurun biberleri koyun kavurun en son domatesi ekleyin iyice kavurun tuzunu ve baharatını koyun servise sunun.
Afiyet Şeker Olsun..

NOT:
* Saç kavurma yaparken alacağınız etler yumuşak olmalıdır.
* Saç kavurma çabuk yapılan bir yemek olduğundan etler çabuk pişen olmalıdır.
* Etleriniz çok küçük doğranmalıdır.



* Soğanlar, biberler ve domatesler çok küçük doğranmalıdır.
* Yağ,tuz, baharat miktarları size kalmıştır.
* Pişen kavurmaya tercihe göre kekik,karabiber,pul biber atabilirsiniz.

ALÇAK ATIN BİNMESİ KOLAYDIR.

1 yorum:

tokideki ses dedi ki...

hımmm çok nefis gözüküyor ellerine sağlık...