21 Ekim 2013 Pazartesi

KOLAY,PRATİK DONDURULMUŞ PATATES KIZARTMASI



Malzemeler:
* 1 paket dondurulmuş hazır patates
* 1 /2 çay bardağı zeytinyağı
* Baharat çeşitleri (Kekik,karabiber,pul biber gibi)



Yapılışı: Patatesleri geniş bir kap içinde yağlayın ve baharat ilave edin ve iyice karıştırın 180 derecede ısıtılmış  fırında yağlı kağıt serilmiş bir tepside çıtır olana kadar kızartın.Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun.

NOT:
* Çok lezzetli ve az yağlı patates yapmanın en güzel yoludur.
* İsterseniz Tefal yağsız tencerede yapabilirsiniz.
* İstediğiniz baharatı tercih edebilirsiniz.

* Yağ ve tuz  miktarı size kalmıştır.
* Çıtır çıtır olmasına dikkat edin.
* Az kızarttığınız zaman patatesler yumuşak oluyor.
* İsteyen fırından çıkmadan üzerine biraz kaşar rendesi koyabilirsiniz.

* Patates çok lezzetli bir gıda, az yağ ile tüketmenin bir yoludur.
* İsteyen ineceğine yakın üzerine çırpılmış yumurta dökebilirsiniz.

ATMIŞDAN SONRA ZURNA ÖĞRENEN MEZARDA ÇALAR.


1 yorum:

Adsız dedi ki...

Teşekkürler Yaptım Ve Çok Lezzetli Oldu Artık Burada Tariflere Baksam İyi OLacak :)