Malzemeler:
* 1 su bardağı pilavlık pirinç ( önceden ıslatılmış)
* 1 su bardağı pilavlık Bulgur
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* Tuz
Yapılışı: Pilav tenceresine tereyağı koyun eriyince önce bulguru koyun saydam olana kadar kavurun,üzerine yıkanmış bulguru koyun biraz daha kavurun suyunu ve tuzu ilave edin ve pişmesini sağlayın,pişen pilavı kapağına kağıt havlu koyun ve dinlendirin.Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Diyet yapanlara ve pirinci az tüketmek isteyenlere güzel bir alternatif.
* Pirinç ve bulgur birbirine çok yakıştı.
* Yağ ve tuz miktarları size kalmıştır.
* lezzeti çok beğenildi.
* Pilav yapmak biraz beceri gerektiriyor.
* Suyunu pirince bire birbuçuk koydum.
* Bulgur için de aynı ölçüyü kullandım.
* Pilav yapmanın püf noktaları için Tık tık..
*
1 yorum:
Ellerinize sağlık,nefis olmuş..sevgiler..
Yorum Gönder