Malzemeler:
* 500 gr taze yıkanmış doğranmış kabak
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 1 tane halka halka doğranmış havuç
* 1 tane doğranmış kırmızı biber
* 5-6 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 tane doğranmış domates
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* Bir küçük kase haşlanmış nohut
* 1 çay kaşığı toz şeker
* Tuz,baharat
Üzeri İçin :
* Kıyılmış dereotu
Yapılışı: Geniş bir tencerede kuru soğanları zeytinyağı içinde kavurun üzerine bütün malzemeyi koyun, tencerenin kapağını kapatın sebzeler suyunu bırakınca,üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin tuzunu koyun kısık ateşte kabaklar pişene kadar altını kapatmayın, servis sırasında üzerine dereotu serpin.
Afiyet Şeker Olsun...
* Zeytinyağlı başka yemekler için.Tık.tık.
ABDAL ABDALIN NE UMDUĞUNU İSTER NEDE BULDUĞUNU.
3 yorum:
nohutu severdim de başka yemeklerin içinde sevmeyi adanalı komşularımızın sayesinde öğrendim bende.. heleki ekşili patlıcan dedikleri bir yemekleri vardı hala bak bahsederken kokusu burnuma geliyor sanki :)
Ellerine sağlık,kabağın her türlüsüne bayılırım..Nohutlusuda süper olur..
ellerinize sağlık çok güzel görünüyor eminim lezzetide öyledir
Yorum Gönder