20 Temmuz 2013 Cumartesi

KIZARTILMADAN YAPILAN İMAN BAYILDI

Malzemeler:
* 5-6 tane yıkanmış alacalı soyulmuş kemer patlıcan
* 4-5 tane piyaz şeklinde doğranmış kuru soğan
* 1 tane ince doğranmış yeşil biber
* 1 tane ince kıyılmış kırmızı biber
* 1 tane küçük küçük doğranmış domates
* 10-15 diş soyulmuş sarımsak
* 1 çay kaşığı toz şeker
* 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
* Tuz,karabiber
* 1/ demet maydanoz

Üzeri İçin:
* Bir kaç dal dereotu
Yapılışı: İmam bayıldı yapmak için geniş bir tava içinde soğanlar zeytinyağında iyice kavurun patlıcan hariç bütün malzemeyi koyun ve kavurun,tuzu baharatları ilave edin patlıcanların içlerini açın açılan boşluğa kavrulan malzemeleri doldurun fırın tepsisine dizin 180 derecede ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirin, soğuduktan sonra servis yapın,üzerine dereotu serpin.
Afiyet Şeker Olsun.
NOT:
* İmam bayıldı için Tık tık.
* Başka zeytinyağlı yemekler için Tık tık..
* Kızartılarak yapılan imam bayıldıdan daha hafif bir yemektir.
* Baharat,yağ miktarları size kalmıştır.


ACELE ETME, DİLİNİ DİŞLERSİN.

4 yorum:

Lezzet Taneleri dedi ki...

Süper olmuş ellerinize sağlık...
Blogda yeniyim.Sizide mutlaka bekliyorum.http://lezzettaneleri.blogspot.com

Nurşen Aksoy dedi ki...

Ellerinize sağlık ,artık bende sağlık için imambayıldımı böyle pişiriyorum..sevgiler

Pembe Tatlar dedi ki...

Yaz aylarının vazgeçilmezi ellerine sağlık canım :)

What's Baking?? dedi ki...

Looks so good..