4 Temmuz 2013 Perşembe

KIYMALI ISPANAKLI ÜÇ YUFKALI BÖREK

Malzemeler:
* 3 tane taze yufka
*  125 gr eritilmiş margarin veya zeytinyağı


Üzeri İçin:
* 1 adet yumurta sarısı
* Susam ve çörek otu

İçi İçin:
* 1 kg yıkanmış doğranmış ve süzülmüş ıspanak yaprakları
* 1 tane incecik doğranmış kuru soğan
* 250 gr az yağlı dana kıyma
* 1 yemek kaşığı tereyağ veya zeytinyağı,
* Tuz, karabiber,pul biber
Yapılışı: Üç yufkalı böreği yapmak için öncelikle içini yapın ve soğutun. Yufkaları kat kat tezgaha yayın aralarına erimiş yağ sürün en üstte iç malzemeyi yayın kenarlarını azıcık kapatın yassı rulo yapın dilim dilim kesin yağlanmış fırın tepsisine dizin üzerine yumurta sarısı sürün, susam ve çörek otu serpin, 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin, sıcak sıcak servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun...
İçinin Yapılışı:İçini yapmak için soğanları büyükçe bir tavada tereyağ veya zeytin yağında pembe olana kadar kavurun,üzerine kıymayı koyun kavurun daha sonra ıspanak yapraklarını ilave edin, ıspanaklar kavrulup suyunu çekene kadar pişirin.
NOT:
* Lezzetli ve kolay bir börektir.
* İç malzemesini isteğinize göre değiştirebilirsiniz.
* Ispanaklı kıyma çok yakışıyor.
* Ispanaklı pastırma da olabilir.
* Fırında iyice kızartın.
* Çıtır çıtır olunca daha lezzetli oluyor.
* Ispanak kavrulduktan sonra sulu kalırsa içine biraz un koyun suyunu alır.
* Malzemesini bolca koyun.
* Aynı böreği kol böreği gibi,sigara böreği gibi yapabilirsiniz.
* Başka börek çeşitleri için Tık tık.

OLAN DÖRT BAĞLAR,OLMAYAN DERT BAĞLAR.

3 yorum:

Günlükçü Bayan dedi ki...

nefiss çok seviyorum ıspanaklı böreği bu kış bol bol yaptım :) elinize sağlık

sarımutfak-hande dedi ki...

ellerine sağlık süper bir börek olmuş

bahar006 dedi ki...

Ellerine sağlık:)