6 Temmuz 2013 Cumartesi

ETLİ PİLAV

 Malzemeler:
* 2 su bardağı pilavlık baldo pirinç
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* 500 gr kuzu kuşbaşı
* Tuz, karabiber
 Yapılışı: Etli pilavı yapmak için öncelikle pirinci bol tuzlu ılık su içinde ıslatın, pirinç 1 saat kadar ılık su içinde beklesin, yıkayın ve süzgeçte bekletin, geniş bir pilav tenceresi içinde tereyağını eritin pirinçleri yağ içinde iyice kavurun pirinçler saydamlaşınca bire bir buçuk ölçü koyun su koyun, tuzunu koyun önce hızlı ateşte daha sonra  yavaş ateşte, pişmiş etler pilavın üzerine koyun suyunu çekene kadar pişirin, demlenmesi için üzerine kağıt havlu kapatın üzerini iyice kapatın dinlendirin,demlenen pilavı sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...

Etlerin Pişmesinin Yapılışı: Parça kuzu etlerini tencerede kapağını kapatın suyunu salana kadar pişirin daha sonra suyunu çekene kadar iyice etlerin pişmesini sağlayın ister fırın tepsisine koyun fırında kızarana kadar pişirin,ister suyunu çeken etleri tereyağ içinde tencerede kızartın tuzu ve karabiberi koyun pilavın üzerinde servis yapın.
 NOT:
* Etli pilav çok lezzetli bir pilav çeşididir.
* Pilav yapmanın püf noktaları Tık tık

HERKESİN ARŞININA GÖRE BEZ VERMEZLER.

1 yorum:

tokideki ses dedi ki...

çok lezzetli gözüküyor ellerinize sağlık:) Ayrıcada tarif için teşekkürler...