30 Temmuz 2013 Salı

SAZAN BALIĞI KIZARTMASI

Malzemeler:
* 1 adet temizlenmiş doğranmış sazan balığı
* 1 kase beyaz un veya mısır unu
* Kızartmak için bol yağ
* 1 çay kaşığı karbonat
* Tuz,karabiber


Yapılışı: Ayıklanmış doğranmış sazan balığını tuzlu,karbonatlı una batırın kızgın yağda arkalı önlü kızartın, kızaran balıkları kağıt havlu üzerinde yağını aldırın bol salata ile servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun.


NOT:
* Sazan balığını kızartırken yağınız çok kızgın olmalıdır.
* Kızartma yağınız bol olmalıdır.
* Balığınızı çeşitli baharatlarla tatlandırabilirsiniz.
* Kılçıklı ve tatlı su balığıdır.
* Balığınızı kızartmadan önce bol tuzlayın.
* Yıkanmış ve doğranmış balığınızı yarım saat gazete kağıdı içinde bekletirsiniz hem suyunu çeker hemde kılçıkları kolay ayıklanır.
* Balığı kızartırken tava içinde kontrol etmeyi ihmal etmeyin..
* Yerken dikkat edin.




DENİZ KARAYA VURMUŞSA ''DENİZ SON SÖZÜNÜ'' SÖYLEMİŞTİR.




4 yorum:

Fatma Mermer dedi ki...

bayılırım ellerine sağlık canım:)
memlekette abim balığı getirir bizde aynen böyle kızartırdık çok lezzetli olur ımmm nefis görünüyor

Günlükçü Bayan dedi ki...

harika görüünüyor elinize sağlık :)

Türkan dedi ki...

Sazan balığı çok lezzetlidir,Beyşehir 'in vazgeçilmezidir. Elinize sağlık denemeyen muhakkak denesin..Ben de beklerim, sevgiler...

tokideki ses dedi ki...

balığın her şeçidini çok severim :) ellerine sağlık çok lezzetli gözüküyor.
sevgiler :)