6 Temmuz 2013 Cumartesi

NAR GİBİ KIZARMIŞ TAVUK YAPMANIN PÜF NOKTALARI

NAR GİBİ KIZARMIŞ TAVUK

* Et çeşitleri mutfağımızda geniş yer tutar. 
* Hem sağlıklı hemde güzel olması için bazı pratik bilgiler iletmek istiyorum....
* Tavuğunuzun nar gibi kızarması için üzerine limon suyu ve tuz serpin
* Üzerine biraz şeker ilave ederseniz yine nar gibi kızarır.
* Fırında kızartılacak tavuğun altın renginde ve kıtır kıtır olması için tavuk haşlandıktan
 sonra  üzerine bolca un sürün ve fırına o şekilde verin.
* Tavuğunuzun daha yumuşak mis kokulu ve lezzetli olması için üzerini limon kabuğu ile iyice ovun.
* Pişen tavuğunuza biraz limon kabuğu eklerseniz daha lezzetli ve mis kokulu olur.
* Tavuğunuzu fırınlarken defne yaprağı ve tane karabiber koyabilirsiniz.
* Tavuğu fırınlarken bol kek koyabilirsiniz.
* Tavuk kızartırken mutlaka üzerinde derisi olmalıdır.
* Deri daha güzel kızarmayı sağlar.

GECE SİLAHLI, GÜNDÜZ KÜLAHLI


6 yorum:

Çiğdem Durukan dedi ki...

Kıtır kıtır, çıtır çıtır, ellerinize sağlık ,sevgiler.

ihlamurcum dedi ki...

Harika , ben bir tek limon suyunu bilirdim.Unlamayı kesin deneyeceğim, Elinize sağlık.

NEŞELİ GÜNLER dedi ki...

Ellerine sağlık ne kadar güzel bir paylaşım
sevgiler

Asiye VURAN dedi ki...

ellerinize sağlık harika görünüyor sevgiler

Fatma Mermer dedi ki...

teşekkürler canım benim ne güzel bilgiler vermişsin hemen tarif defterime yazdım
sevgiler

nursen aksoy dedi ki...

En büyük takıntım tavuk kokusu..Limonlu suya ıslamadan hiç bir tavuğu yemem..Diğer fikirler için teşekkürler,sevgiler..